promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: jégesőt szülhetnek a szupercellák, szóval mindenre fel kell készülni ezeken a részeken
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a figyelmeztetést, hogy hazánk mely részén kell alaposan résen lenni, és figyelgetni a radart.

Magyarország nagyobb részén abszolút elégedettek lehetünk az időjárással. A hőmérséklet is egyre jobban fel fog kúszni, de hát ne feledjük, hogy holnaptól már átlépünk a júniusba. A nyárias napsütést azért néhány helyen hazánkban viharok fogják megzavarni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzése szerint a mai napon inkább hazánk déli, délkeletei tájain lehetnek kellemetlenebb zivatarok, ahol akár szupercellákkal is találkozhatunk. Tehát itt lehet felhőszakadás, kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés, illetve jégeső.

Az Időkép látványos fotókat és videókat tett közzé arról, hogy csapott le a jégeső Taszárra, A somogyi településen még az árkok is megteltek jéggel. A Gyöngyös melletti Nagyrédet sem kímélte a jég, valamint a hatalmas mennyiségű eső.

Most is fel kell készülni arra, hogy déli, délkeletei tájakon lehet hasonló. Ide kattintva nem árt követni az élő radarképet. A csúcshőmérséklet döntően 26 és 28 fok között várható. Késő estére már 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Később a déli megyékben lecsengenek a csapadékgócok, este már érdemi esőre nem kell számítani. Az északaias szél az éjszaka első felében még néhány helyen megélénkül, majd többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Csütörtökön nappali gomolyfelhő-képződés várható sok napsütéssel. Helyenként - legkisebb eséllyel az északi megyékben - várható zápor, zivatar. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, azonban zivatar környezetében előfordulhat átmeneti szélerősödés. A maximum 25 és 30 fok között valószínű.

Az OMSZ előrejelzése szerint egy gyenge hidegfront miatt hétvégére néhány fokot csökken a hőmérséklet, de hideg így sem lesz. Hétfőtől pedig visszatérünk oda, ahol most vagyunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás