promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: már megint ránk szakad az ég, de hatalmas változás jön holnaptól
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországon, ha nem is lesz földindulás, de az égszakadás záporral és zivatarral köszön majd be.

Ugyan az illusztrációnkkal ellentétben a hivatalos és nem hivatalos magyarországi előrejelzés szerint nem kell tartanunk ma már a jégesőtől, és a kellemetlen nyári látogató okozta káreseményektől, így sem biztos, hogy nyugodt vasárnap este vár ránk. Az OMSZ előrejelzése szerint ma éjfélig citromsárga figyelmeztetés van érvényben szinte az ország teljes területén. A szakemberek várakozása szerint csak Komárom-Esztergom vármegye úszhatja meg a komolyabb égi áldást, illetve a helyenként felfokozódó viharos erejű szelet. 

Pedig a mai nap még remek napsütéssel indult, aztán az ország dél-keleti és dél-nyugati szegleteiből kiindulva egyre nagyobb területen lett többé-kevésbé összefüggő a felhőzet. A hőmérséklet csúcsértéke ma 25 Celsius fok körül alakult, éjszaka pedig  várhatóan nem fog 12 alá csökkenni. Hajnalra és reggelre szinte egészen biztosan elhagyja hazánk területét az esős frontrendszer, azonban az éjszakai esős viharok, záporok és zivatarok területén felerősödő szél nem a véletlen műve lesz. Az itt-ott viharos erővel feltámadó szélerősség, holnapra enyhén, közepesen légmozgásos napot fog eredményezni. Ám a szél nem csak az esőt és a felhőket fogja továbbfújni a Kárpát-medencéből. A kora nyári meleg is jó pár napra elillan. 

Magyarországon érezhetően hűvösebb, de jóval szárazabb fordulat fog következni az időjárásban. Lesz ahol 5, de akár 10 Celsius fokkal is alacsonyabb nappali csúcsot fog mutatni a hőmérő higanyszála. Szerencsére a hajnali fogvacogtatástól már végleg elbúcsúztunk, lévén a múlt heti talaj menti fagyok után, immár a frontátvonulás ellenére sem kell tartanunk a 10 fok alatt hőmérséklettől. Az OMSZ egyelőre nem túl biztos lábakon álló előrejelzése szerint a hét közepére ismét esősre fordulhat az ország időjárása.

Az OMSZ mai Youtube-videója az aktuális helyzetről és az előrejelzéstől:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás