promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: itt szakadhat a nyakadba a jégeső Magyarországon – vészjelzés lesz érvényben ezeken a helyeken
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy hidegfront is érkezik Magyarországra hamarosan, ami miatt vissza fog esni a hőmérséklet.

Élvezhettük mostanában a tavaszi napsütést, de továbbra is változatos fog maradni az időjárás. A hőmérsékletre abszolút nem lehet panaszunk, mert kora nyáriasan 21 és fok között alakul a mai napon is.

Azonban ahogyan az Időkép is beszámolt róla, záporok, zivatarok csaphatna le Magyarország néhány pontjára. Nyugat felöl fog betörni hazánkba a labilisabb, nedvesebb légtömeg. Nem árt ide kattintva figyelni az elő radarképet, hogy hol ne hagyjuk otthon az esernyőnket.

Először csak Északnyugaton, de most délutántól már Magyarország északi harmadán (Kisalföld, Alpokalja, Komárom-Esztergom, Dunazug-hegyvidék, Északi-középhegység) is lehetnek elszórtan zivatarok.

Az intenzívebb viharoknál rövid idő alatt 20-30 mm feletti csapadék, jégeső, illetve 60-70 km/h feletti szél is társulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzése szerint késő délután, illtetve este az északnyugatról délkelet felé fejlődő zivataros csapadékgócok várhatóan átterjednek a Dunántúl középső tájai és az Alföld északi része fölé is, míg éjjel a déli országrészben is lehet néhol zivatar.

Vasárnap elszórtan, nagyobb eséllyel Magyarország déli és keleti felében alakulhatnak ki zivatarok. Itt sajnos továbbra is feltámadhat a viharos szél, és lehet jégeső, szóval nem árt vigyázni. A következő nap délutántól zivatartól függetlenül Borsod keleti részén és Szabolcsban (főként a Nyírségben) 60-65 km/h körüli lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható.

Az érkező hidegfront pont stabilizálni fogja a légkört, így hétfőn állítólag már nem kell kellemetlenebb viharokra számítani, a hőmérséklet azonban vissza fog esni.

A hétkezdésnél az északkeleti szelet élénk, a Dunától keletre több helyen erős lökések kísérhetik. Hajnalban 5, 12 fok közé csökken a hőmérséklet, a szélcsendes észak-dunántúli tájakon valószínű a hidegebb. Délutánra 15, 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, itt majd az északkeleti megyékben várható a hűvösebb idő.

Kedden folytatódik ez a tendencia, így 21 fok nem nagyon fog kúszni a hőmérséklet sehol, és hajnalban is csak 4-9 fok várható. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, és néhány helyen előfordulhat zápor is Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás