promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztást adtak ki mára a meteorológusok, de holnap is alaposan fel kell készülni a kutyavilágra
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás magyarországi viszontagságai most sem fogják egyszerű széllel és esővel elkerülni a vasárnapot.

Jogosan panaszkodhatunk egyelőre, hogy elkerüli hazánkat a kellemesen jó, tavaszias időjárás. Nem elég, hogy gyakran esős az idő (ami egyébként kifejezetten jót is tesz a természetnek), de még a szél is rendszeresen kínozza mind a türelmünket, mind a stressztűrő-képességünket. Egyelőre még mindig roppant hidegek a reggelek, a héten még több helyütt is előfordult fagy az országban. A fronthatásnak köszönhetően a hétvégére már kevésbé hűvös idő érkezett hazánkba, ám a nappali felmelegedés is mérséklődött. Bezzeg a spanyolok már egész hétvégén élvezhették a korán jött nyarat, ahogy arról be is számoltunk a napokban.

A csapadék ugyan nem volt és a várakozás szerint már nem is lesz országosan számottevő, az OMSZ citromsárga figyelmeztetést adott ki a Dunántúl összes vármegyéjére, valamint Budapestre, Pest-, Bács-Kiskun-, és Nógrád vármegyékre. A riasztás záporra és zivatarra egészen éjfélig érvényes. Vasárnap szintén kockázati tényezőt jelenthet a szélsőséges időjárás, ám az előrejelzés szerint megkíméli már a fővárosi rendezvényeket a pápa-látogatás harmadik napján. Várhatóan nem fogja zápor vagy zivatar elrontani Ferenc egyházfő Kossuth téren tartandó miséjét, magyarok százezrei előtt. 

Azonban az ország nyugati felével, és a középső részekkel ellentétben főleg az észak-keleti vármegyékben számíthatunk komolyabb mennyiségű esőre, erőteljesebb széllökésekre. Szerencsére a légmozgás ereje a közepestől nem lesz erősebb minden bizonnyal, így orkánerejű vihartól sem kell tartanunk.

A mai 20-22 Celsius fokos csúcsok után holnap ismét hasonló hőmérsékleti adatokra van kilátás, hajnalban nem fog 5 fok alá csúszni a hőmérő higanyszála. 

A mértékadó beszámolók szerint egyelőre a hosszúhétvége zárása, azaz hétfő is enyhe tavaszt tartogathat számunkra, viszont a csapadék ismét Magyarország nyugati felét szomoríthatja el inkább. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás