promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: sokkal tragikusabb jön holnaptól a barackgyilkos fagy és szél helyett
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindjárt itt a csütörtök, és már kanyarodunk is a hétvégére, mondjuk is milyen időjárás-fordulat következik Magyarországon.

Már megint! - bosszankodhatnak olvasóink, ugyanis nem túl jó hírekről számolhatunk be, ami hazánk időjárás-előrejelzését illeti. Miközben sorra árulkodnak a gazdák még a védettebb dél-alföldi tájakon is a barackfák kéretlen elfagyásáról, máris izgulhatunk a következő napok változékonysága miatt. Az elmúlt hajnalok fagyos reggelein végre túllehetünk holnaptól, ugyanis az utolsó dermesztő reggelhez lesz balszerencsénk csütörtökön. 

A mai borongós délelőtt és kora délután az ígéretek szerint estig, napnyugtáig már nyugodtabb magyarországi égbolthoz lehet szerencsénk, esőre csak minimális, szórványos esély van az észak-keleti tájegységek egy-egy pontján. Természetesen kiadós esőtől, záportól nem kell tartani, azt egyelőre későbbi alkalomra tartogatja az időjárás.

Egészen pontosan ez a kései lehetőség már a hétvégén megvalósulhat, ugyanis egy közelgő enyhébb frontrendszernek köszönhetően egy közepesen esős péntek-szombat-vasárnapra van kilátás. Az aztán visszatérő szél viszont az Időkép előrejelzése szerint végleg elfújhatja ezt a közepesen hűvös időt a Kárpát-medencéből, hogy a húsvét hétfőt, a locsolókat, a nagy zabálást már akár +16-19 fokos nappali csúccsal üdvözölhessük.

Ám az ünnepi hosszú pihenésig még kénytelenek leszünk kibekkelni a "kispénteket" holnap, amikor a hajnali várható minimum -5 és +1 Celcius körül várható, majd napközben a szél alig engedi majd +10 fölé a hőmérsékletet. A prognózis szerint észak-keleten lehetnek ismét problémák. Az országosan erőteljes felhőzet ugyanis az említett tájakon kiszakadhat, és eső, havas-eső formájában ronthatja el az ott lakók kedvét. A felhők eloszlására inkább csak a Dunántúlon van lehetőség délutántól. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése sem túl szívderítő: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás