promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országszerte bezárnak a gyógyszertárak: ügyeleti és készenléti szolgálatra állnak át
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Országszerte bezárnak a magyar gyógyszertárak. Ügyeleti és készenléti szolgálatra állnak át, de nem sokáig.

Napokon belül itt a húsvét és a négynapos hosszú hétvége, ez pedig azt jelenti, hogy az ünnepi időszak nagy részében nem lesznek nyitva a boltok. A Penny emiatt egy figyelmeztetést is adott ki, de mi egy csokorba gyűjtöttük, hogy miként lesznek nyitva az üzletek mellett a benzinkutak, a gyógyszertárak, és a vendéglátó-egységek.

Közben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is közzétette, hogy hogyan lesznek nyitva a gyógyszertárak Magyarországon.

Április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Április 8-én, nagyszombaton viszont a többi üzlettel ellentétben a gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint lesznek, hanem 12 óráig lesznek nyitva, zárás után pedig csak ügyeleti vagy készenléti szolgálat lesz elérhető. Hogy pontosan melyik gyógyszertár érhető el Magyarországon nagyszombaton, arról a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon lehet tájékozódni.

Az Intézet ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy akik rendszeresen használnak gyógyszereket, azok minél hamarabb szerezzék be - amennyiben szükségük van rá -; ez a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítményekre is vonatkozik.

A gyógyszertáraknak egyébként figyelniük kell arra, hogy a betegek és a vásárlók megfelelően legyenek tájékoztatva a hosszú hétvégés nyitvatartás módjáról és rendjéről. A patikáknak jól látható helyen és jól olvasható módon kell feltüntetni a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti vagy készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett pedig kötelezően fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás