promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
157 napig áztatta magát a tengerben, rommáment a bőre a férfinak, aki körbe úszta Nagy-Britanniát
Borítókép:  vilagunk.hu
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

5 hónapig úszott a tengerben, hogy felállítson egy egyéni rekordot. Utána megmutatta, hogyan változott meg a teste, és nem éppen szép látvány.

Nincs lehetetlen, mindent lehet, csak akarni kell. Mind ez idáig nem is tűnt lehetségesnek, hogy bárki is körbe tudná úszni Nagy-Britanniát, de Ross Edgley bebizonyította, hogy ez is megvalósítható. A férfi egy egyéni rekordot állított fel azzal, hogy 157 napig úszott a tengerben, és ez alatt az idő alatt egyetlen egyszer sem lépett szárazföldre.

A 33 éves férfi még 2018. június 1-jén indult el az extrém expedícióra, és 5 hónapig tartott, mire körbe úszta Nagy-Britanniát. Ross Edgley összesen 1792 mérföld úszást tudhat maga mögött - viszonyításképpen ez annyi, mintha 85-ször kelnénk át a La Manche csatornán.

(Fotó: vilagunk.hu)

Persze ez a világrekord-kísérlet nem volt veszélytelen és akadályoktól mentes, de Ross sosem veszítette el a magába vetett hitét, így aztán embertelen teljesítménnyel, és bizonyos dolgok árán, de teljesíteni tudta a maratont. Merész útja során egyetlen egyszer sem lépett szárazföldre: minden egyes nap 12 órát töltött úszással, a másik 12 órát pedig pihenéssel töltötte egy kis hajón, aminek legénysége folyamatos figyelemmel kísérte a haladását és az egészségi állapotát. Persze a napi 12 órát sem úgy kell elképzelni, hogy egy huzamban ennyit úszott megállás nélkül, Ross egy napja úgy nézett ki, hogy reggel nekivágott, úszott 6 órát, majd ugyanennyit pihent a hajón.

Ross összesen 1,5 millió kalóriát égetett el az útja során, minden nap küzdött a fáradtsággal és a fájdalommal is, hiszen nagyon sok sérülést is szerzett. A sós víz teljesen szétgyötörte a nyelvét, telis-tele lett a teste vörös foltokkal, többször is megcsípték a medúzák, és a bőrét is teljesen kikészítette az állandó áztatás.

Mikor Ross elért a Margate célvonalhoz, Nagy-Britannia 300 úszója ugrott be hozzá a jeges vízbe, hogy vele együtt teljesítsék az utolsó 500 métert. A 33 éves férfi nagyon büszke a teljesítményére, és nem szégyellte megmutatni, hogyan változott meg a teste ezalatt az 5 hónap alatt.

(Fotók: vilagunk.hu)

Alább láthatjátok Ross Edgley teljesítményét számokban kifejezve:

  • 2884 kilométert úszott összesen
  • 24 hetet töltött a tengeren
  • 2,3 millió karcsapást végzett
  • A leghosszabb megtett út egyszerre 18,1 tengeri mérföld volt, ami körülbelül 33,5 kilométert jelent
  • A legnagyobb sebessége 8,7 csomó volt
  • Összesen 1.884.000 kalóriát égetett el
  • 314 doboz Red Bull-t ivott meg és több mint 500 banánt evett meg
  • Útja során egy törpe bálnával, egy óriás cápával, egy delfin csapattal, egy lunda kolóniával, és hat tengeri vidrával találkozott
  • 5 tekercsnyi kötszert használtak el a sebeire
  • 3 kilogramm vazelint kentek a horzsolásaira
  • 37 alkalommal csípték meg a medúzák
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás