promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Magyarország felett pokoli, és hátborzongató felhők jelentek meg az égen
Borítókép:  Időkép - Deák István
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hózáporok felhői különleges látványt, és különleges időjárást hoztak magukkal Magyarországon.

Sokan gondoltak arra, hogy a március még fog meglepetéseket tartogatni, és nekik alaposan bejött a tippjük. A rossz idő és a viharos szél az egy dolog, mert előfordulhat tavasszal, de hogy ehhez még hózáporok is társulnak, az tényleg különleges. Persze az nem rendkívüli, ha mondjuk a Kékestetőn ilyenkor leszakad a hó, de most a Nyírségben kerekedett hózivatar, és valahol az ég is megdörrent.

Az Időképhez sokan küldtek be fényképeket felhőkről, amik a meteorológusok szerint lenyűgözőek, de egy laikusnak szimplán inkább pokoliak és hátborzongatók. Tényleg olyan, mintha túlvilági felhők lepnék el Magyarországot, és a megjelenésüket látva meg tud fagyni az emberben a vér, főleg élőben.

A borítóképünkön például Deák István fényképét láthatjátok, aki különleges mammákról csinált képet. Ha a többi fotót is látni szeretnétek, akkor kattintsatok ide.

Ahogyan az Országos Meteorológiai Szolgálat is beszámolt róla, a kínos időjárási meglepetések után enyhülésre kell számítani, de ettől még marad velünk a változékonyság Magyarországon. Ez azt is jelenti, hogy  ne igazán dobjuk a sarokba az esernyőket, ha egy kis napsütést látunk.

Ma éjszaka inkább a keleti tájakon lesz kevesebb a felhő, esőre pedig nagyon kevés helyen kell számítani. Valahol még abszolút nem tekerhetjük le a fűtést, mivel a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a keleti harmadban és a homokhátságokon -4 és 0, míg nyugaton +1 és +7 fok között alakul.

Csütörtökön marad a felhős idő, de néhol előbújhat a nap. Nyugat felől egy újabb csapadékzóna csap le Magyarországra. napközben többfelé várható eső, zápor, késő estétől a délnyugati tájakon akár zivatar is kialakulhat.

A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, a Dél-Dunántúlon olykor meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 20 fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz melegebb. Komolyabb riasztás nincsen érvényben, főleg a zivatarok környékén alakulhat ki viharos szél.

A fontfelhőzet később kelet felé fog távolodni, pénteken tehát itt még délelőtt lehet esősebb az idő. A nap második felében nyugati irányból ismét egyre többfelé elered az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. Hajnalban északkeleten ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati szél. Hajnalra 3 és 11 fok közé hűl le a levegő. A maximum-hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás