promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy titokzatos hely Magyarország közepén, ahol hallani lehet a Föld mélyének morajlását? Egy elképesztő legenda
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg legenda él ezzel a hellyel kapcsolatban.

Rengeteg érdekes legenda lengi be a különleges magyar helyszínt, a mesék pedig a turisták képzeletét is rabul ejtették az idők folyamán. Dobogókő az egyik legkedveltebb magyar kirándulási helyszín, a fővároshoz is közel van, így a nagy városból is sokan ide indulnak el azonnal a hétvégéken. Ráadásul télen gyakran megesik, hogy az első hó itt esik le Magyarországon, és sokan erről értesülve azonnal el is indulnak a helyszínre.

Egyes vélemények szerint a Dobogókő spiritualitás szempontjából is nagyon fontos hely Magyarországon, sőt, világszinten az egyik legkülönlegesebb. Sokak szerint gyógyító energiák futnak a hegy alatt, és megeshet, hogy még a Stonehengnél is különlegesebb hely, mivel itt dobog a Föld szíve, legalábbis egyes helyeken lehet hallani, ahogy ver a föld szíve.

Rengeteg legenda él azzal is kapcsolatban ezzel kapcsolatban, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy a magyar alapítású rend, a pálosok ezen a helyen rengeteg kolostort építettek, hiszen ők valamiféle ősi tudás őrzői lehettek. Felügyeletük nélkül még a királyok sem léphettek be a hegyvidék legbelsőbb, legszentebb részeibe. 

Persze az utóbbi megállapítások már a legendák körébe tartoznak.

De például a Ferenczy-szikláról mondják azt, hogy ráhajolva bárki képes lehet meghallani a Föld szívdobbanásait. És bár ezekre a megállapításokra semmiféle tudományos megállapítás nincs, sokan mégis felkeresik a helyet a neki tulajdonított gyógyító energiák miatt.

Más legendák szerint Attila hun király is gyakran felkereste a helyszínt. A különleges alakú szikla amúgy a Dobogókőről rövid útvonalon közelíthető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás