promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szellemsziget: a japán kormány nem engedi, hogy bárki is 2 óránál többet töltsön el a Hashima szigeten
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Neked lenne elég bátorságod ellátogatni erre a kísérteties szigetre? Egy teljesen elhagyott, hátborzongató hely, ahol mindössze két órát engedélyezett csak eltölteni.

A Szellemszigetet úgy is ismerik, mint az „Érintetlen föld”,  vagy a „csatahajó-sziget” de még sok más titokzatos néven is emlegetik a Hashima-szigetet. A sziget nem egy közönséges sziget, mivel hátborzongató módon 1974-ben több mint 5000 ember hagyta el, és azóta emberi nem is igazán lépett be 2009-ig senki, amikor is a japán kormány összekötötte Nagaszaki legközelebbi kikötőjével, melynek köszönhetően turisztikai célponttá vált.

A Kelet-kínai-tengeren, Japán partjaitól kilenc mérföldre található Hashima-sziget, ami 1880-ban került sokak figyelmébe, amikor eladták a Mitsubishi Corporationnek. A tulajdonjog megszerzése után a társaság úgy döntött, hogy szénbányászatot kezd a szigeten. Mivel a hely nem volt összekötve egyetlen közeli kikötővel sem, a cég várost épített a szigeten, ahol 5000 lakost szállásoltak el, akik a bányákban dolgoztak, így a világ legmagasabb népsűrűségű helyévé vált.

A hely hamarosan a legmagasabb népsűrűségből nulla népsűrűségűvé vált, amikor 1974-ben az összes lakosnak el kellett hagynia a szigetet.

Ennek oka az állítólagos szén hiánya volt a földön, ami meglehetősen megnehezítette a szigeten az emberek életét, mivel több ezren maradtak munka nélkül. 1974 után soha senki nem tért vissza a szigetre, így maradt 2009-ig, amikor egy dokk kötötte össze Nagaszaki kikötőjével.

Bár a japán kormány megnyitotta a turisták előtt, van néhány korlátozás – A szigetet legfeljebb két órán keresztül látogathatja, és ezt is korlátozott számú emberrel kell megtenni.

A szigetre látogató emberek hátborzongató tevékenységek szemtanúi voltak, és még az idegenvezetők is arra esküsznek, hogy Hashima-sziget kísértetjárta, bár a történészek azt mondják, hogy nem történik paranormális tevékenység.

Mindezek után bizonyára ismerős lehet a Hashima-sziget, ha már láttad a Skyfall című filmet.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás