promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: életbe lépett a vészjelzés – bizony erre kell számítani hazánkban, ami nem lesz kellemes
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Főleg a viharos szél nehezíti meg ismét a dolgokat, és vannak részek Magyarországon, ahol roppantul oda kell figyelni.

Abszolút nem újdonság, hogy a nemzeti ünnepünkre, vagyis március 15-ére elromlik az idő. A frontra érzékenyeknek most tényleg elő kellett venniük fejfájás-csillapítót. Tegnap ugyebár még melegrekord dőlt, ma meg már egy hidegfront bolygatja fel Magyarországot, nem is akárhogyan.

Jelenleg vészjelzés van érvényben: az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Dunántúlon és északkeleten érhetik el a legerősebb széllökések általában a 60-75 km/h-t, de helyenként 80-85 km/h körüli vagy azt meghaladó széllökés sem kizárt (főleg intenzívebb csapadék kíséretében, illetve hegyvidéki területeken is van rá esély).

Bár ez estig nagyjából vissza fog esni, azonban Magyarországon a Tiszántúlon, és Sopron környékén még bőven lehet nagyon erős a szélmozgás, és a viharos lökések sem kizártak.

Az Időkép közben porviharokra figyelmeztetett, ráadásul ezeket pont az M1-es autópálya egyes szakaszain ütötték fel a fejüket, ahol pár napja tömegbaleset történt a porfelhő miatt. Ha ilyen területre érünk, tényleg vegyük komolyan a figyelmeztetést. Lassítsunk, és nem árt használni a vészvillogót sem. A múltkori esetből rengetegen tanultak, és nem kockáztatják az életüket.

Közben a hőmérséklet is alaposan visszaesett Magyarországon. Ez nem is csoda, mivel észak-északnyugat felől folyamatosan áramlik fölénk a hideg. Ahogyan az Időkép kameráin is látni lehetett, a Kékestető például fehérbe borult a havazás miatt.

Az OMSZ előrejelzésében megnyugtat minket, hogy hamarosan jön a változás, de Magyarország egyes részein még este is számítani kell rossz időre. Hazánk keleti részének kivételével hajnalra jóformán kiderül az ég. A Tiszántúlon valószínű további, gyengülő intenzitású eső, helyenként havas eső, hó, majd reggelre a csapadékzóna a keleti határszélre szorul. Az északi, északnyugati szelet élénk, helyenként erős, a Bodrogközben eleinte viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul.

Csütörtök reggel még a keleti határszélen felhős lehet az égbolt, de napközben már gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Egy-egy futó zápor kialakulhat, de nagy csapadékzóna nem lesz Magyarország felett. Az északias szél élénk, főként a Tiszántúlon és a hegyvidéki részeken erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között valószínű, szóval melegszik az idő.

Pénteken Fátyolfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, keleti szelet. Hajnalban Magyarország nagy részén -6, +1, délután 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás