promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: mínusz 35 fok Magyarországon? Ez bizony alaposan felborítana mindent most
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rendkívül odacsapna a fűtésszámlának, ha ilyenbe futnánk bele holnap, de volt már rá példa Magyarországon.

Először is nem kell senkinek sem megrettennie, mivel nem lesz jégcsap Magyarországból. Mi csak megnéztük, hogy február 16-án mi volt a hidegrekord hazánkban.

A mínusz 35 fok bizony elég erős, és ez is volt az abszolút csúcstartó. 1940-ben február közepén öt napig kegyetlen hideg volt Magyarországon, és folyamatosan dőltek a rekordok. Most egy ilyen időszakot nem igazán bírnánk már ki, és oda is csapna a rezsiszámlának, mert erősen a csúcson kellene járatni a fűtést.

Ettől a holnapi napon elég távol leszünk, de a következő időszakban is. Azt kell mondjuk, hogy napközben szinte igazán tavaszias volt a hangulat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma éjszaka derült lesz az ég, azonban a nyugati és északi megyékben akár nagyobb területen is képződhet rétegfelhőzet, emellett pedig foltokban köd is kialakulhat. Hajnaltól az északkeleti tájak fölé pedig még magasszintű felhőzet is érkezik.

Csapadékra nem kell számítani, és a szél is abszolút erőtlen lesz Magyarországon, de éjszaka azért maradnak a mínuszok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -6 és -1 fok között valószínű.

Csütörtökön ködfoltok eltűnnek, a rétegfelhőzet kiterjedése pedig fokozatosan csökken, de elsősorban az északkeleti megyékben lehetnek egész nap borult tájak is. Magyarország többi részén napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Az esernyőt továbbra is otthon hagyhatjuk, viszont a délnyugati szél az Alföld északkeleti részein olykor megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon kissé hűvösebb lehet. Pénteken és szombaton még ettől is jóval melegebb lehet.

Az Időkép szerint Magyarországon nyugaton, délnyugaton lehetnek magasabb értékek, északkeleten lesz inkább hidegebb. A hidegfront vasárnap fog megérkezni, és később kiderül, hogy ez milyen változásokat hoz majd a hét elején.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás