promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: őrületes fordulat jön Magyarországon, amire senki sem volt felkészülve
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Viharos széllel érkeznek meg Magyarországra a frontok, de ez egy szokatlan fordulatot is hoz.

Sokan egy igazán kemény januárra készültek, de hála égnek rendkívül enyhe volt a hőmérséklet. Mint ha az időjárás kiszagolta volna, hogy most mindenképpen rezsikímélő fokozatba kell kapcsolnia. A február elején megjött a télies fordulat, de ez sem tartott igazán sokáig. Két hét van még hátra a hónapból, de a tavasz első szellője váratlanul meg fog csapni minket hétvégén.

Az a „szellő” azonban szombaton már viharos lehet, főleg északon. Ahogy az Időkép is beszámolt róla, az átkeverő légmozgások hatására viszont melegszik az idő, pénteken 5-14 fokot mérhetünk. Magyarországon, nyugaton, délnyugaton lehetnek magasabb értékek, északkeleten lesz inkább hidegebb.

A frontok hatására azonban jóval felhősebb lesz az idő, szóval záporokra, illetve zivatarokra is számítani kell. A váratlan fordulatot egy hidegfront fogja elrontani vasárnap, szóval a szombat után jelentősen visszaeshet a hőmérséklet, addig viszont kiélvezhetjük, hogy szinte be se kell kapcsolni a fűtést napközben. Hajnalban persze még hidegek lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ma este Magyarországon szinte mindenhol derült lesz az ég. Nagy területen válik párássá a levegő, köd, a Dunántúlon alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződhet, de esőre nem kell számítani, ahogyan szélre sem. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -6 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos részeken pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán gyakorlatilag semmilyen dráma nem lesz az időjárásban. A pára, köd, rétegfelhőzet mindenütt ritkul, zsugorodik, majd feloszlik, és Magyarország legnagyobb részén derült, napos idő várható csapadék nélkül.

A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul majd. Érdemes tehát kimozdulni a négy fal közül, és sétálni egyet a napsütésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás