promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: előkerült II. Erzsébet levele, amiből kiderült, hogy rettegett a néhai királynő
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet mindig is rettegett valamitől; az egyik leveléből most kiderült, hogy mitől.

2022. szeptember 8-án halt II. Erzsébet, aki összesen 70 évig és 214 napig volt az Egyesült Királyság királynője. Hamarosan megkoronázzák utódját, III. Károlyt, aki állítólag nyitott lenne arra, hogy béke legyen a családban, ezért Harry-nek és Meghan Markle-nek is engedélyezte, hogy ott legyenek a koronázási ceremónián.

Bár a brit király édesanyja már lassan fél éve elhunyt, a mai napig kerülnek elő olyan titkok és érdekességek, amik mind ez idáig rejtve maradtak. Így került most napvilágra a néhai királynő egyik levele is, amiben leírta, hogy mitől rettegett életében.

Mint köztudott, II. Erzsébet rajongott a kutyákért, és miután meghalt, az egész világ arra is kíváncsi volt, hogy mi lesz szeretett corgijaival. Első saját corgiját a 18. születésnapjára kapta meg, akit még a nászútjára is magával vitt. Mikor öregkorára megromlott az egészségi állapota, a királynő mindent megtett azért, hogy megmentsék az életét. A Susan nevű kutyust egy Harold Swann nevű állatorvos kezelte, aki ugyan mindent megtett azért, hogy a corgi még egy darabig Erzsébet mellett maradhasson, sajnos nem tudta meghosszabbítani az életét.

Miután Susan 1959. január 26-án elpusztult, a királynő egy szívszorító levélben mondott köszönetet az állatorvosnak:

„Szeretnék köszönetet mondani mindazért, amit drága öreg Susanért tett, amikor megbetegedett; azért a rengeteg erőfeszítésért, amit megtett, hogy Cambridge-be szállíttassa, és a gondoskodásért, amit öntől kapott. Hathetes kora óta mindig rettegtem attól, hogy elveszítem. Mégis hálát érzek, hogy szenvedése irgalmas és rövid volt”

- olvasható az egykori uralkodó levelében.

(Fotó: Profimedia)

(via People)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás