promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér az olcsó tej! Jelentős árcsökkenés várható az összes tejterméknél
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csökkennek a tejtermékek árai.

Végre fellélegezhetünk? Bizakodásra adhat okot ugyanis, hogy várhatóan csökkeni fog a tejtermékek ára - a Tej Terméktanács európai előrejelzései szerint. 

A tej, a vaj és a sajtok ára valóban nagyon elszállt az utóbbi hónapokban, és olyan összegeket kellett otthagyni például egy darabka sajtért, amit korábban egy egész nagybevásárlásért fizettünk ki. A hírek szerint viszont akár 20 százalékos árcsökkenés is várható az összes terjtermékre, és ennek Magyarországon is be kell következnie. Az Európai Unióban már hónapok óta csökken a vaj, a tejszín és a sajtok ára, ami elkerülhetetlenné teszi, hogy hozzánk is begyűrűzzön az árcsökkenés.

Az RTL Híradója szerint a decemberi, 222 forintos átlagos tejfelvásárlási ár hamarosan 180 forint is lehet, ami 20 százalékos csökkenésnek felel meg. Mindezt a hazai termelők sem hagyhatják figyelmen kívül, azaz kénytelenek lesznek ők is követni a nyugati tendenciákat. Egy agrárközgazdász úgy fogalmazott: a tejtermékek ára valószínűleg csökken majd a következő hónapokban Magyarországon. Ő is úgy gondolja, hogy a hazai termelők kénytelenek lesznek követni a nyugati trendet, függetlenül az ársapka kivezetésétől vagy meglététől. A tej több mint 48 százalékkal drágult egy év alatt, ami hosszú távon tarthatatlan lenne.

A KSH adatai alapján egy év alatt, 2022 januárjához képest az élelmiszerek ára 44 százalékkal emelkedtek, ezen belül leginkább a kenyér (80,6 százalék), a tojás (79,4 százalék), a vaj és vajkrém (76,6 százalék), a sajt (76,1 százalék), a tejtermékek (75,8 százalék), az édesipari lisztesáru (73,8 százalék), a száraztészta (66,4 százalék), a margarin (57,9 százalék), a péksütemények (56,3 százalék), a baromfihús (48,3 százalék) és a tej (48,2 százalék) drágult leginkább. 

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás