promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: téboly, hogy mennyire meleg lesz Magyarország egyik részén – veszélyben van a melegrekord?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csütörtökön közben az égre is érdemes lesz felnézni Magyarországon, mert különleges dolgot láthatunk.

Bár meglátogatta hazánkat egy hidegfront, de ez nem okozott nagyobb felfordulást. Míg a bolygó másik felén, Amerikában tombolnak a mínuszok, addig itt Magyarországon mindenki hátradőlve élvezi az úgynevezett rezsikímélő időjárást. Sokan vannak most úgy vele, hogy inkább a fehér tájtól köszönnek el, mint hogy a fűtésszámla legyen magas.

Januárban még persze egészen biztosan lesznek cudar hidegek, de év végéig, és január első napján se kell ettől nagyon tartanunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este északkeleten még elég hideg lesz, mivel -3 és -6 fok között mozog majd a hőmérséklet, míg nyugaton 1-2 fok valószínű.

Csütörtökön a fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, azonban főként az északkeleti megyékben és az Észak-Alföldön alacsony szintű felhőzet képződik, így ott több helyen borult, párás idő valószínű. Az ország keleti felén, helyenként a délutáni óráktól gyenge eső alakulhat ki. A déli szél a déli megyékben olykor megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás tájakon 2 és 7, míg a naposabb délnyugati területeken 8 és 14 fok között alakul.

Bizony, lesz hely, ahol akár 14 fok is lehet Magyarországon. A melegrekord azonban nem lesz veszélyben, mert ezen a napon 1985-ben 19,1 fokot mértek Somogyszobon. Az akkor tényleg igazi tavasz volt.

Az Időkép számolt be róla, hogy csütörtökön az égre is érdemes lesz felnézni hazánkban, Hold a Jupiterrel, a Merkúr a Vénusszal randevúzik este. Utóbbi két égitest lesz egymáshoz a legközelebb.

Közben Magyarországon szilveszterig egyre fentebb kúszik a hőmérséklet. December 31-én szombaton a minimum-hőmérséklet 0 és +8, a maximum általában 10 és 17 fok között alakul, de a következő napon is tavaszi időre kell számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás