promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kettészakad Magyarország – lesz hely, ahol szupercellás viharokra, és jégesőre is van esély csütörtöktől
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van ahol nyárias meleg lesz Magyarországon, míg máshol erős lehűlésre kell számítani, valamint zivatarokra.

A tegnapi napon egy hidegfront csapott le hazánkra, ami elég nagy felfordulást okozott néhány helyen – a Dél-Dunántúlon például szupercellák is kialakultak. Az Időképhez eljutott fotókon látni lehet, hogy még jégeső is volt.

Most kaptunk egy kis lélegzetvételnyi szünetet, de estétől érkezik egy újabb front.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, sőt beágyazott zivatarok is lehetnek. A déli, délkeleti szél Nyugat-Magyarországon északira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön Dunántúl nyugati részein, illetve az Északi-középhegység tágabb térségében lesz borult az ég, több napsütés inkább a délkeleti országrészben lehet. Késő estétől délnyugat felől ismét egyre nagyobb területen vastagszik, záródik a felhőzet. A kiterjedt csapadékzóna a déli órákra északkelet felé elhagyja az országot, majd délután nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti felén záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az Észak-Dunántúlon az északi irányú szél, míg másutt a nyugati, délnyugati szél lesz élénk. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hazánk északnyugati felén 12, 17, délkeleti felén 18, 25 fok között várható.

Ide kattintva meg lehet nézni az Időkép térképét Magyarországról. Kettészakadunk, ha a hőmérsékletet nézzük: nyugaton, északnyugaton ősz lesz, míg délkeleten akár 27 fok is lehet.

Az Időkép szerint csütörtökön és pénteken szupercellás zivatarokra ismét van esély, leginkább az ország déli felén és az Alföldön. Ezekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak. Szombaton a Dunántúlon már szárazabb idő jöhet, a Dunától keletre azonban számítani kell zivatarra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás