promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: csütörtökön kánikula lesz Magyarországon, de aztán olyan vihar érkezik, amiben nem lesz köszönet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mutatjuk animáción is, hogyan fog lecsapni a hidegfront Magyarországra.

Amint megérkezett a szeptember, vége is lett a nyaralóidőnek. Persze sokan már a falat kaparták a rengeteg hőségriasztás miatt, amit akkor is nehéz volt elviselni, ha éppen a Balatonnál hűsölt az ember.

Ettől függetlenül a csütörtök első felében vissza fogunk csöppenni a nyárba, de sajnos csak napközben.

Magyarország déli részén többfelé 32-33 fokos kánikulában lesz részünk. Ide kattintva jól látható a térképen, milyen kellemesen fog indulni a holnapi nap - délen lesz a melegebb, északon a hűvösebb.

Na igen, csak ezt a munkanap után rengetegen már nem fogják kiélvezni. Az Időkép beszámolója szerint délután már megérkeznek a húzósabb zivatarok.

A hidegfront csak este érkezik nyugat felől Magyarországra, így a zivatarok két hullámban alakulhatnak ki. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események. A zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések is kísérhetik.

A délután második felében a fronthoz kapcsolódóan a nyugati határ közelében robbanhat be a légkör, ahol akár zivatarlánc is kialakulhat. A lenti videóban látható az animáció is. A jobb felső sarokban látható az óra, hogy körülbelül mikor hova érkezik meg az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is arról számolt be az előrejelzésében, hogy csapadékzóna estére kelet, délkelet felé helyeződik. A délies, majd késő délutántól az északnyugatira forduló szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Pénteken a hidegfront hátoldalára kerülünk, de még többfelé lehet esős az idő. A maximumok visszaesnek, a csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között alakulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás