promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: meglepő térképet mutatunk Magyarországról – Ezen a napon történik meg ez a rendkívüli dolog
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hét legmelegebb napján Magyarországon gyakorlatilag visszatér a nyár.

Az abszolút nyaralóidőnek innentől kezdve vége, de sokan köszönetet mondanak annak, hogy beköszöntött a szeptember. Magyarországnak rengeteg hőhullámot kellett átvészelnie, amit még a Balatonnál hűsölve is nehéz volt.

Tehát óriási kánikula innentől kezdve nem lesz már, azonban az természetes rossz hír, hogy jóval hamarabb fog sötétedni. Budapesten például már 6 óra után kel fel a nap, és este negyed 8 tájékán nyugszik.

Tehát innentől kezdve beköszöntött a meteorológiai ősz, de ez nem jelenti azt, hogy az időjárás is őszi lesz. Az Időkép beszámolója szerint csütörtökön például visszatér a nyárias meleg napközben. Magyarország déli részén többfelé 32-33 fokos kánikulában lesz részünk. Ide kattintva megnézhetitek a térképet, hogy fog alakulni a hőmérséklet hazánkban.

Sajnos csütörtökön nem lesz végig kiránduló idő, mivel délutántól egy közelgő hidegfront hatására nyugat felől egyre több felhő érkezik. Eleinte csak elszórtan, késő délutántól, estétől egyre többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása. A csapadékzóna végül péntek hajnalban kelet felé távozik, majd picit szeles, de kellemes időre számíthatunk 28 fokos maximumokkal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este nagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti felén (nagyjából a Tatabánya-Szeged vonaltól keletre) fordulhat elő időszakos eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul.

Szerdán sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Helyenként lehet zápor, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás