promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiadták a riasztást Magyarországon – erre kell számítani szerda éjféltől
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akinek már hiányzott a kánikula, az most bonthatja a pezsgőt.

Eddig jutott néhány hidegfront, ami nagyjából mérsékelte a hőmérsékletet Magyarországon, de már csak egyet kell aludni, és visszatér az igazi strandidő.

Az Időkép számolt be róla, hogy jön az idei év második harmadfokú hőségriadója. Az előző ugyebár június 27-e és július 4-e között volt érvényben, amikor szinte el lehetett olvadni a melegtől. A mostani szerda éjféltől fog érvénybe lépni, és várhatóan szombat éjfélig tart. Persze számítani kell arra, hogy ki fog toldódni, akárcsak a múltkor.

Az országos tisztifőorvos a legmagasabb, azaz harmadfokú hőségriadót olyan esetekben rendeli el, amikor a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon meghaladja a 27 fokot. Sajnos lesz olyan hely Magyarországon, ahol még 39 fok is lehet. Ide kattintva meg lehet nézni a térképet, hogy nagyjából mire kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este felhőtlen és száraz idő várható, és a szél sem igazán fog lengedezni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 18 fok között várható, szóval most még érdemes egy jó nagyot szellőztetni.

Szerdán túlnyomóan felhőtlen idő lesz, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet már 32 és 37 fok között várható.

Az Időkép még felhívta a figyelmet néhány igazán fontos dologra. A kánikulában ugyebár ügyeljünk a megfelelő folyadék-utánpótlásra, kerüljük a cukros, valamint alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását. A nagyon erős UV-sugárzás miatt célszerű óvni testünket a leégés ellen. Ezt megtehetjük magas faktorszámú fényvédő krémekkel, valamint napszemüveg, szalmakalap viseletével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás