promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendhagyó időjárás lesz az év utolsó napjain, szilveszterkor ki fogunk készülni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

2021 utolsó napjaiban teljesen megbolondul az időjárás, és mindenkit ki fog készíteni szilveszterkor.

Szerdán éjszaka az ország nagy részén borult marad az idő, azonban a középső országrészben átmenetileg szakadozottabb lehet a felhőzet. Nagy területen képződhet sűrű köd. Késő estig a délkeleti határnál, valamint a Dunántúlon egy összeáramlási vonal mentén még lehet eső, majd átmenetileg mindenütt megszűnik a csapadék, azonban a ködös részeken szitálás, a fagypont alatti területeken ónos szitálás előfordulhat. Hajnalban, illetve reggel a nyugati megyékben újfent egyre többfelé elered az eső. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában -1 és +4, keletebbre általában -4 és +1 fok között alakul, de az északkeleti, hóval fedett határ menti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk, főként a Dunántúl nyugati felén lehetnek átmeneti felszakadozások a felhőzetben. Az éjszaka képződött köd csak lassan ritkul, akár nagyobb területen tartósan meg is maradhat. A hajnalban nyugat felől érkező csapadékzóna a nap folyamán fokozatosan gyengülve kelet felé halad tovább, melyből elsősorban a Dunántúlon valószínű kisebb mennyiségű eső. Másutt csak időszakosan szitálás, északkeleten ónos szitálás valószínű. Este ismét többfelé várható kisebb eső, Borsod északi részén gyenge ónos eső is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati felén ennél jóval enyhébb idő várható.

Pénteken, december 31-én aztán nagy változás jön, ami ugyan az észak-keleti részeket nem érinti, de az ország nagy részében egyáltalán nem lesz télies időjárás; azt is mondhatnánk, hogy szeptemberi idővel búcsúzik a 2021-es év. Napközben délnyugat, nyugat felől felszakad, csökken, de az északkeleti megyékben tartósan beragadhat a felhőzet. A nap első felében főként az északi és a keleti tájakon előfordulhat gyenge eső, de hajnalban az északkeleti határvidéken ónos eső is lehet. Estefelé északnyugat felől befelhősödhet az ég, és záporeső is kialakulhat. A szélcsendes tájakon pára, köd képződhet. Több helyen megélénkül a nyugatias szél. Hajnalban -3, +7 fok várható, északnyugaton lesz enyhébb az idő. Kora délután általában 10, 15 fokot mérhetünk, de a felhősebb északkeleti részeken több fokkal hidegebb lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás