promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kedden se látjuk a napot – van, ahol másodfokú riasztás van érvényben
Borítókép:  FELIX KÄSTLE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ahogy hétfőn, úgy kedden is többnyire borult lesz az ég, csapadékos idő várható. Főként az északkeleti, északi megyékben lesz kiadós eső. Mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat, másodfokú riasztás van érvényben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 fok körül lehet.

Ahogy hétfőn, úgy a hét második napján, kedden is többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, és csapadékos, hideg idő várható. Hajnalban országszerte kell számítani esőre, főként a keleti, és az északi megyékben lehet kiadósabb csapadék. Helyenként viharos szél is előfordulhat.

Napközben sem lesz sokkal jobb az idő. Ugyan dél felől elkezd szűnni a csapadék, de az északkeleti, északi megyékben kiadós esőzés valószínű. Ezeken a területeken az esőzést erős, néhol viharos széllökések kísérik.

Északkeleten a várható csapadék 24 óra alatt meghaladhatja a több mint 30 mm-t, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztás adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Mint írják,

„kedd estig a keleti tájakon és északnyugaton jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban”.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 13 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás