Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kedden se látjuk a napot – van, ahol másodfokú riasztás van érvényben

Kedden se látjuk a napot – van, ahol másodfokú riasztás van érvényben

Időjárás

Kedden se látjuk a napot – van, ahol másodfokú riasztás van érvényben

Időjárás

Promotions - 2020.10.12. 16:32

Ahogy hétfőn, úgy kedden is többnyire borult lesz az ég, csapadékos idő várható. Főként az északkeleti, északi megyékben lesz kiadós eső. Mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat, másodfokú riasztás van érvényben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 fok körül lehet.

Ahogy hétfőn, úgy a hét második napján, kedden is többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, és csapadékos, hideg idő várható. Hajnalban országszerte kell számítani esőre, főként a keleti, és az északi megyékben lehet kiadósabb csapadék. Helyenként viharos szél is előfordulhat.

Napközben sem lesz sokkal jobb az idő. Ugyan dél felől elkezd szűnni a csapadék, de az északkeleti, északi megyékben kiadós esőzés valószínű. Ezeken a területeken az esőzést erős, néhol viharos széllökések kísérik.

Északkeleten a várható csapadék 24 óra alatt meghaladhatja a több mint 30 mm-t, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztás adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Mint írják,

„kedd estig a keleti tájakon és északnyugaton jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban”.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 13 fok között várható.

Borítókép: FELIX KÄSTLE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP