promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Titkosszolgálati módszerekkel és zsarolással vádolja a kormányt és Vogel Evelint Magyar Péter, reagált a vádakra

Titkosszolgálati módszerekkel és zsarolással vádolja a kormányt és Vogel Evelint Magyar Péter, reagált a vádakra

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

A Tisza Párt elnöke hosszú bejegyzésben reflektált volt barátnője állításaira.

Magyar Péter reagálása: Súlyos vádak és feljelentés a volt barátnő, Vogel Evelin ellen

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke, erőteljes és részletes válaszában reagált volt barátnője, Vogel Evelin nyilvános interjújára, amely nagy visszhangot váltott ki. A politikus közösségi média oldalán hosszasan fejtette ki álláspontját, és több vádat is megfogalmazott, amelyek komoly következményekkel járhatnak Vogel számára.

A kezdetek: Szerelem és támogatás

Magyar Péter válaszában hangsúlyozta, hogy mély érzelmek fűzték Vogel Evelinhez, és 2023 áprilisától kezdve anyagilag is támogatta őt, még akkor is, amikor már nem voltak hivatalosan együtt. „Szívből szerettem őt, és hittem, hogy hosszú távon vele fogom leélni az életemet” – írta. Állítása szerint kapcsolatuk során Evelin úgy tett, mintha érzelmi viszony fűzné hozzá, de idővel világossá vált, hogy valójában más motivációi voltak.

Magyar Péter részletesen beszámolt arról is, hogy a nehéz, turbulens időszakban – amikor a politikai karrierjére és pártja sikerére koncentrált – nagy szüksége lett volna egy támogató társra. Ám szerinte Evelin ekkor sem állt mellette, és bár anyagilag továbbra is támogatta őt, Evelin inkább saját előnyeit kereste. Ekkor világosodott meg számára, hogy Vogel csak egy lehetőséget látott benne a politikai szférában való előrejutásra, és nem igazán érdekelték az érzelmei.

A „First Lady” pozíció árnyékában

A politikus szerint Vogel Evelin többször is utalt arra, hogy számára a politikai szereplés egyfajta eszköz, és „soha nem volt ilyen közel a ‘first lady’ pozícióhoz”. Magyar Péter szerint ez a felismerés az ő kapcsolatukat is mélyen érintette, hiszen arra világított rá, hogy Evelin számára az együttlét nem az érzelmekről, hanem a politikai előnyökről szólt.

Ez a fordulópont volt az, amikor a politikus felismerte, hogy kapcsolatuk igazi alapjai rendkívül bizonytalanok voltak. Amikor a szakítás megtörtént, Magyar szerint teljesen világossá vált, hogy Vogel nem szerelmi kötődésből, hanem saját hasznát keresve maradt mellette.

Zsarolási vádak és feljelentés

Magyar Péter legsúlyosabb állítása azonban a zsarolásra vonatkozott. Elmondása szerint volt barátnője május óta zsarolja őt és a TISZA Pártot, 30 millió forintot követelve. Ez az összeg nemcsak tőle, hanem pártja öt másik tagjától is követelve lett. A politikus szerint Vogel Evelin zsarolással próbált pénzt szerezni tőlük, és miután a TISZA Párt vezetősége ezt visszautasította, Evelin kapcsolatba lépett Kubatov Gáborral, a Fidesz alelnökével.

Magyar állítása szerint Vogel havi 5 millió forintot és egyéb juttatásokat kapott, hogy részt vegyen egy „hazug propagandainterjúban”, amely az Indexen jelent meg. Ezzel a lépéssel szerinte Vogel elárulta nemcsak őt, hanem a pártot is, és politikai megállapodásra lépett a Fidesz vezetésével.

Felvételek és a megállapodás

Magyar Péter súlyos vádjai között az is szerepel, hogy Vogel titokban hang- és képfelvételeket készített a vele és pártja vezetőivel folytatott beszélgetésekről, majd ezeket átadta a Fidesznek. A politikus ezt a lépést „piszkos megállapodásnak” nevezte, amely szerinte az orosz titkosszolgálatok módszereit idézi. Amikor Magyar Péter és párttársa, Radnai Márk szembesítették Vogelt az információkkal, a politikus szerint Vogel meglepődött, de nem tagadta a vádakat.

Jövőbeli lépések

A politikus végül bejelentette, hogy zsarolás miatt feljelentést tesz Vogel Evelin ellen. Magyar szerint a kapcsolatuk nem a kölcsönös érzelmek kihűlése miatt ért véget, hanem Vogel zsarolási kísérletei és politikai árulása miatt. Bár Magyar csalódott volt barátnőjében, egyértelművé tette, hogy nem hátrál meg, és kész minden jogi eszközt bevetni annak érdekében, hogy megvédje magát és pártját.

Az ügy folytatása politikai és jogi fronton is jelentős figyelmet kap, hiszen a Magyar Péter által megfogalmazott vádak komoly következményekkel járhatnak Vogel Evelin számára. Az eddig napvilágra került információk alapján a konfliktus nem csupán egy személyes vita, hanem politikai szálakkal is átszőtt, összetett helyzet​.