promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Folytatódik a vérlázító iskolakezdési botrány, az eltűnt bizonyítványok továbbra sincsenek meg

Folytatódik a vérlázító iskolakezdési botrány, az eltűnt bizonyítványok továbbra sincsenek meg

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Már maguk a diákok kértek segítséget az oldalunktól, őrjítő a tehetetlenség.

Bár lassan vége az első hónapnak, úgy tűnik, hogy az idei tanév valóban az egyik legnehezebben induló. Korábban már írtunk arról, hogy egy iskola nem adta vissza a diákjainak a bizonyítványokat, akik így komoly lehetőségektől estek el. Ismét két károsult jelentkezett az oldalunknál, a leveleiket változtatás nélkül közöljük.

Az iskolakezdési botrány nem csak a szülőket háborította fel:

Kedves Promotions! Akkor én is keírnám egy oktatási intézménnyel kapcsolatban a véleményemet és örülnék, ha egy cikk formájában meg is osztanák ezt!! Nos, az intézmény neve: Tudásfa Gimnázium. A történetem: tavaly iratkoztam be ezen intézmény 10. évfolyamába. Minden jól kent, egészen júniusig. A különbözeti vizsgákat magy nehezen megszervezték, majd bizonyítványt ígértek, amit azóta SEM kaptam meg! Panaszunkat már rengeteg email-ben jeleztük, süket fülekre talál a problémánk. Egy masik intezmeny utan néztem, ahol bizonyítvány híján újra 10. osztályban kéne folytatnom, az eddig letett vizsgákat újra kell csinálnom. De van aki ennél rosszabbul járt, leérettségizett és nem kapott róla papírt. Szerintem ez vérlázító és nagyon elkeserító. Megtisztelnének vele, ha ez a cikk kikerülne. Köszönöm szépen!

A kétségbeesett tanulók minden módon próbálják megszerezni a bizonyítványaikat. Ezt bizonyítja egy tanuló erősen panaszod hangvételű üzenete is, akinek szintén a Tudásfa Gimnáziummal gyűlt meg a baja.

Üdvözlöm!
Előre is köszönöm, ha megjelentetitek a levelem.
Amint egy olvasójuk írta, az eset több száz embert érint, és sajnos én is ott vagyok a több száz ember között.
2023.augusztusába beiratkoztam esti tagozatú érettségire, Az iskola neve: Tudásfa Gimnázium
Tagintézmény: Váci tagintézmény
Kifizettem az éves tandíjat. És október vége fele kezdődött el az iskola. ( tudtom szerint az esti tagozat is szeptemberben kellene kezdődjön)
Meg a diákigazolványt is november végén adták ki (hozzáteszem, hogy könyörögnöm kellett, hogy adják ide, holott szeptember elején elküldtem nekik a NEK-lapot a diákigazolványhoz.
Valamelyik osztálytársam csak márciusba kapta meg a diákigazolványát, mert sajnos nekik egy kicsit később sikerült megcsinálni a NEK-lapot.
Mivel kellett volna nekem az érettségi minél hamarabb a munkámhoz így muszáj voltam beiratkozni iskolába.
A legfőbb problémáim ezzel az iskolával a következők:
-A tanár hiány miatt az órák se voltak rendesen tartva.
-A matek, informatika, illetve az angol tanáraink is felmondtak (amit meg is értek), így az iskolaigazgató miatt sok tantárgyból tanár nélkül maradtunk év végére.
- 2024.06.26.-án utolsó tanítási napon ígérték nekünk a bizonyítvány osztást amire legtöbben szabadnapot kértünk a munkahelyünkön, azon a napon volt megtartott informatika óránk is új tanárral, aznap este kaptunk egy e-mailt, miben az állt: "A bizonyítvány osztás elmarad"
Eltelt két hónap de a bizonyítványról semmi hír nem volt, de hazudgálni azt tudtak.
Eljöttek a beiratkozási idők az iskolákba, de a bizonyítványunk még mindig sehol arról a tanévről.
Mi diákok teljesen kétségbe estünk ez miatt, és aggódtunk a jövőnkért.
Én át tudtam iratkozni másik iskolába a szakmunkás bizonyítványom segítségével, hogy megszerezzem az érettsegimet, de sajnos mindent elölről kell kezdenem, jobb lett volna két év alatt megszerezni az érettségit, de ezt az iskola igazgatója, a bizonyítvány kiadása nélkül, ezt tulajdonképpen ellehetetlenítette és magyarán el is lopták a bizonyítványunkat.
Köszönöm, ha elolvassák a levelemet.

A továbbtanulás ezeknek a diákoknak egyelőre csak egy elérhetetlen álom, kíváncsian várjuk, hogy elrendeződik-e az ügy és ha igen, akkor hogyan? Amennyiben te is érintett vagy, esetleg bármilyen iskolakezdéssel kapcsolatos nehézséget tapasztaltál, akkor írj nekünk üzenetet a promotions@promotions.hu címre és mi megjelentetjük az írásodat.