promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb iskolai brutalitás a katolikus intézményben: nagy valószínűséggel műteni kell a megkínzott kisfiút

Újabb iskolai brutalitás a katolikus intézményben: nagy valószínűséggel műteni kell a megkínzott kisfiút

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Nincsenek szavak a katolikus iskolában történt iskolai bántalmazásra.

Minden eddiginél brutálisabb iskolai jelenetről számoltak be a híradások. A helyiek megdöbbentek, az iskola igazgatója pedig óvatosan fogalmaz. Mi is történt pontosan?

Nagybaracskán már semmi sem lesz ugyanolyan, mint korábban volt.

Sokkoló esemény rázta meg Nagybaracskát, ahol egy brutális iskolai bántalmazás történt a Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskolában. Két diák támadt rá egy társukra olyan súlyosan, hogy a sérült gyermeket kórházba kellett szállítani. A kórház értesítette a rendőrséget, és az ügyben büntetőeljárás indult.

A tanévkezdés rettenetesen alakult az iskolában, ez nem csak a szeptemberre nyomja rá a bélyeget.

A bántalmazás körülményei jelenleg is tisztázás alatt állnak. Az iskola és a fenntartó, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye belső vizsgálatot is elrendelt annak érdekében, hogy kiderítsék, milyen felelősség terheli az iskola pedagógusait. A rendkívüli eset kapcsán az intézményben a mindennapok rendje felborult, és az eset nagy megrázkódtatást okozott a helyi közösségben.

A kórház és a rendőrség is értesítve lett, azonban már korábban is komoly gondokról suttogtak egymás között a szülők.

Már a tanév kezdete előtt is figyelemre méltóan sok diákot, összesen 26 gyermeket vittek el szüleik az iskolából, és a bántalmazás után még többen döntöttek a távozás mellett, többek között a bántalmazott gyermek szülei is kivették mind a négy gyermeküket. Ez arra utalhat, hogy az intézményben komolyabb problémák húzódnak meg a háttérben.

A Telexnek az egyik szülő is megszólalt:

„Ez óriási súllyal nehezedik minden szülő vállára” – írta lapunknak egy szülő, akinek az érintett iskolába jár a gyereke. Szerinte a faluban sokan „még nem tértek magukhoz, nem találják a szavakat”.

Az iskola igazgatója azt nyilatkozta, hogy az eset nem jellemző az intézmény mindennapjaira, és reményét fejezte ki, hogy az eljárások segítenek tisztázni a helyzetet. A rendőrség továbbra is vizsgálódik, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt további részleteket. Annyit már tudni, hogy a kisgyermek rettenetesen sírt, sokkos állapotba került. Vélhetően műteni is kell őt, mivel az ilyen jellegű sérüléseknél igen nagy a fertőzésveszély.

A helyi közösség sokkolva áll az események előtt, és várják a vizsgálatok eredményeit. Az esemény természetesen elhagyta a közösség határait is és egész Magyarország meglepődött azon a brutalitáson, amit két ennyire kisgyerek képes volt végrehajtani.

A gyermek édesapja a Tényeknek elmondta, hogy az iskola nem adott tájékoztatást nekik, egy másik szülőtől tudták meg, hogy mi történt a gyerekükkel, aki azóta sem tud beszélni az átélt borzalmakról. Az iskola a gyermekeket aznap délelőtt kihallgatta, de nem értesítette a szülőket. A műsornak egy másik szülő is megszólalt, aki arról számolt be, hogy az ő gyermekét is rendszeresen megverik, bántalmazzák.

Az ATV is készített egy riportot a történtekről, ezt itt lehet megtekinteni:, a részletek igazán felkavaróak, így mindenki saját felelősségre tekintse meg ezeket: