promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ellopták egy árvízi hős autóját, ami ezután történt, arra minden magyar büszke lehet

Ellopták egy árvízi hős autóját, ami ezután történt, arra minden magyar büszke lehet

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Példátlan összefogás alakult ki az országban, még most is érezhető a hatása.

Az elmúlt hetekben végre sikerült eloszlatni azt a tévhitet, miszerint a magyarok összetartása már a múlté, hiszen az emberek ismét bizonyították, ha baj van, akkor azonnal segítenek, és mindent elsöprő erővel állnak neki a legnehezebb feladatoknak is.

Ezúttal az árvíz hozta össze az embereket, ahol szükséges volt, ott rengeteg önkéntes vonult ki homokzsákokat tölteni, mindenki ott segített be, ahol csak tudott, volt aki ételt vitt, más homokot szerzett, valaki a fuvarozásban vállalt főszerepet.

Az összefogásnak meg is lett az eredménye, sikerült elkerülni az Európában több országában is bekövetkező súlyos tragédiákat, minden úgy működött, ahogy kellett, ám sajnos így is voltak olyan történések, amik keserű szájízt hagytak maguk után.

A bűnözők sajnos ilyenkor sem pihentek, habár a hatóságok igyekeztek csónakokról is ellenőrizni az elárasztott területeket, mindenhol ők sem lehettek ott. A tolvajok pedig ki is használták a kínálkozó lehetőséget, a lehető legundorítóbb módon.

Egy megfáradt árvízi hős a Facebookon kért segítséget, miután ellopták az autóját, mint írta:

„Valaki ellopta az autónkat Romhányból a házunk elől. Nyolcadik napja dolgozom az árvízi védekezés mellett, sajnos a fáradtság miatt benne hagyhattam a kulcsot. Látta-e valaki? Az autó elég feltűnő, sárga Mercedes Vito”

– fogalmazott, majd azonnal megindult a keresés, ami végül eredménnyel is járt.

Erre minden magyar büszke lehet

Alig egy nappal később jött a jó hír, amit szintén az ellopott jármű tulajdonosa osztott meg:

„Nagyon köszönöm mindenkinek a megosztásokat, és az esztergomi infót külön is. Esztergomban megtalálták az autónkat! Köszönet mindenkinek, a gyors rendőri munkáért pedig minden elismerésem.”

Az összefogás tehát itt is működött, és ugyan az nem derült ki, hogy a tettest megtalálták-e a rendőrök, remélhetőleg elment a kedve a gaztettektől. Amennyiben mégsem, úgy jobb, ha tisztában van azzal, hogy autólopásért akár évekre is börtönbe lehet kerülni.

Aki hasonló bűncselekmény áldozata lett, annak célszerű átböngészni a rendőrség közleményét, melyben a bejelentési lehetőségekről is szó esik, mint írják:

„Amennyiben azonnali rendőri intézkedést igénylő esetet kíván bejelenteni, kérjük ezt ne elektronikus úton, hanem személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon vagy az ingyenesen hívható 112 segélyhívó számon tegye meg!”