promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az űrből mutattak rendkívüli képeket a magyarországi árvízről, azonnal látszik az óriási változás

Az űrből mutattak rendkívüli képeket a magyarországi árvízről, azonnal látszik az óriási változás

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Az űrből is látszik, hogy mi történt az elmúlt napokban Magyarországon.

Aszály és szárazság.

Korábban az Időkép már egy félelmetesen látványos összeállítást készített arról a NASA műholdfelvételeienke segítségével, hogy az aszály hogyan látszódott Magyarországon. A magyar tájon elképesztő módon meglátszódott a hosszan tartó szárazság, szinte felperzselte a földeket a mögöttünk hagyott néhány hónap, a képek a párhuzamosság elvét követve pedig tényleg nagyon látványosak lettek.

Az Időkép videóján ez az átváltozás látszik rendkívüli módon szemléletesen. Az Időkép a NASA Terra/MODIS műholdfelvételeit használta fel ehhez a nem mindennapi látványossághoz.

Árvíz.

Most pedig azt mutatták meg, hogy áradt ki a Duna hazánkban, hogy változtatta meg az árvíz a táj képét. Az elmúlt napokban most minden az árvízről és az árvízi védekezésről szól, hiszen óriási árhullám vonul le a Dunán. Már állnak a mobilgátak, sok helyen pedig homokzsákok sorakoznak az ország egyes településeinek határaiban, az ország pedig a Duna vízszintjének tetőzését várja. A stábok pedig járják a magyar vidéket, hogy megmutassák azt, hogy az árvíz milyen állapotokat hagy maga után.

Nemrégiben Kismarosról közölt felvételeket az ATV:

Így változott meg a magyar táj az árvíz következtében.

Rendkívüli felvételeken a transzformáció.

A felvételek 15 nap változását sűritik egybe egy ilyen volt, ilyen lett formátumban. Mint az Időkép TikTok-oldalán is megjegyzik, szeptember elején még kilátszódtak a homokpadok, 15 nappal később súlyos árvízhelyzet.

@idokep Szeptember elején még kilátszódtak a homokpadok, 15 nappal később súlyos árvízhelyzet. #áradás #árhullám #árvíz #duna #foryou #fyp #foryoupage #idokep Ambient-style emotional piano - MoppySound