promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, ebben a magyar iskolában vetkőztettek alsóneműre gyerekeket, szörnyű megaláztatáson mentek keresztül

Kiderült, ebben a magyar iskolában vetkőztettek alsóneműre gyerekeket, szörnyű megaláztatáson mentek keresztül

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Büntetésből kényszerítették őket erre, a szülők mélységesen felháborodtak az esetet követően.

Felháborító esetre derült fény a nyírmeggyesi iskolában, ahol egy tanító felfoghatatlan büntetési módszerrel alázta meg a gyerekeket. Már nyáron kiderült, hogy miket művel, a beszámolókból pedig szörnyű esetek kezdtek körvonalazódni.

A „rossz” gyerekeket ugyanis táblához hívta és alsóneműre vetkőztette, megszégyenítve ezzel a teljes osztály előtt. Egyes diákokat emiatt már másik iskolába járatnak a szülők, akik hiába jelezték az iskola vezetésének a történteket, azóta sem tettek lépéseket az ügyben, és az érintett tanító a mai napig az intézményben dolgozik.

Szörnyű megaláztatáson mentek keresztül

„Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént”

– árulta el az egyik édesanya, aki azért íratta át másik iskolába gyermekét, mert nem tartja biztonságosnak az intézményt, hiszen az említett tanító a mai napig ugyanezeket a barbár módszereket alkalmazta a gyerekeknél.

Az egyik gyermek az ATV kameráinak elmondta, hogy azért büntették meg őket, mert az aulában szaladgáltak.

„Nagyon rossz érzés volt, az egész osztály előtt…” -

mondta. A gyerekek sokáig el sem merték mondani ezt a szüleiknek, mert féltek a következményektől.

Egy másik szülő elmondta, hogy hasonlóan borzalmas megaláztatásokat kellett átélnie a kislányának és rettenetesen megrázta az eset, melyet követően a szülők feljelentést tettek. Többen is megjelentek a rendőrkapitányságon, ahol kihallgatták őket.

Most abban bíznak, hogy a tanítót felmentik és többé nem foglalkozhat gyerekekkel a munkája során. Az ügy kapcsán a Jobbik közelben élő elnöke, Adorján Béla is véleményt nyilvánított, mint mondta:

„A nyilvános megszégyenítés az egy olyan súlyú kérdés, ami nem férhet bele még a nagy általánosságban vett társadalomba, nem hogy egy általános iskolába. A megfogalmazott vád olyan súlyú, hogy én azt feltételezem, hogy a vádlók tisztában vannak azzal, hogy egy ilyen megfogalmazás milyen következményekkel járhat, ha és amennyiben ez nem igaz.”

Az érintett iskola igazgatóját megkereste ugyan az ATV híradója, de nem akart nyilatkozni, a tankerület vezetője pedig egy megbeszélésre hivatkozva hárította el a reakciót.