promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megalázó dolgot tett az iskolarendőr, a lányok intim holmijait is kipakoltatták a padra

Megalázó dolgot tett az iskolarendőr, a lányok intim holmijait is kipakoltatták a padra

Helyi Hírek
Kategória fejléc

Volt, akit meg is motoztak, egy anyuka felháborodva osztotta meg történetét.

Megdöbbentő beszámoló érkezett egy magyar iskolából, alig két héttel a tanév kezdete után. Az új rendeletre hivatkozva olyasmit tettek, ami felháborította az egyik szülőt, aki a Redditen osztotta meg, hogy miként vegzálták a kilencedikeseket, látszólag teljesen jogszerűtlen módon.

„Lányom 9. osztályos egy vidéki középiskolában. A mai osztályfőnöki órán random beállított az igazgató, az iskola rendőrrel. Az igazgató vigyorogva közölte hogy átkutatják a táskákat, ugyanis az új rendelet szerint bármikor átkutathatják. Mindent kipakoltattak (betétek, tamponok, személyes holmik) a megszeppent gyerekekkel. Zsebeket ki kellett fordítani, volt akit az iskola rendőr megmotozott. Volt akinél találtak iqost, snüsszt, öngyújtót. Én úgy gondolom ez nagyon durva a kilencedikes gyerekekkel alpári módon beszélnek, megalázzák őket. Persze igen be kell tartani a szabályokat, de nem megalázni kell őket, és lekezelni mi a véleményetek?”

– írta az anya, és a válaszok sem maradtak el.

A lányok intim holmijait is kipakoltatták

„Ha az én gyerekemmel fordulna elő ilyen, tuti másnap reggel az iskolában kezdenék, ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Oké ,hogy, egy fecske nem csinál nyarat de ha soha nem lépünk és mindent csak lenyelünk mert úgysem tudunk változtatni, akkor tényleg azt tesznek velünk amit akarnak. Másrészről rendelet ide vagy oda, szerintem ez nem volt szabályos, megmondanám a gyerekeknek ha ilyen mégegyszer előfordul mondja, hogy nem egyezik bele, hívjanak engem vagy az apját”

– fogalmazott az egyik kommentelő.

A hozzászólások zöme hasonlóan vélekedett, sokak szerint az eset minimum feljelentést érdemelne, méghozzá csoportosat, a szülők részéről, hiszen ez a hatalommal való visszaélés, túlkapás, ráadásul a motozás jogsértésnek is számít.

Egy kommentelő azt is kifejtette, hogy az iskolaőr nem rendőr, és jóval szűkebbek a jogkörei is, véleménye szerint az eljárás miatt panaszt kell tenni az iskolaőr, a tankerületnél pedig az igazgató ellen.

Hogy végül lesz-e következménye a dolognak, azt most még nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy mit lép a többi szülő, akinek a gyereke ebbe az osztályba jár. Azonban többen már most úgy vélik, hogy a telefonok betiltása már csak ezért is rossz irány, hiszen semmilyen hangfelvétel vagy videó nem készülhet így az ilyen visszaélésekről, így a bizonyítékok is csak elbeszélések alapján léteznek, ami gyakran nem elegendő.