promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vlagyimir Putyin ismét Kijevet támadja, bajban az ukrán főváros, többen megsebesültek

Vlagyimir Putyin ismét Kijevet támadja, bajban az ukrán főváros, többen megsebesültek

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Kijevet szinte a háború kezdete óta nem érti csapás, elege lett Putyinnak?

 

Hétfőre virradóra Oroszország újabb nagyszabású légitámadást indított Ukrajna ellen, amelynek célpontjai Kijev és több más ukrán terület voltak. Az orosz hadsereg drónokat, ballisztikus rakétákat és cirkálórakétákat vetett be az offenzívában. Az ukrán fővárosban legalább két ember megsebesült, és jelentős károk keletkeztek az infrastruktúrában és több épületben.

A kijevi katonai közigazgatás jelentése szerint a légiriadó két órán keresztül volt érvényben, ezalatt az ukrán légvédelem több mint tíz cirkálórakétát és közel tíz ballisztikus rakétát semmisített meg. A támadások következtében megrongálódott egy vízmű kazánháza és egy óvóhelyként is működő metróállomás bejárata a Szvjatosinszkij kerületben, ahol legalább két ember megsebesült. A belvárosi Sevcsenkivszkij kerületben több autó is kigyulladt, és egy épület is megrongálódott.

A légicsapások hatására Lengyelország, mint NATO-tagállam, riadókészültségbe helyezte légierejének és szövetségeseinek az országban állomásozó vadászrepülőgépeit, hogy biztosítsák légterük védelmét. A támadás egy hét elteltével következett be azután, hogy Oroszország több hullámban legalább 200 rakétát és drónt indított ukrán energetikai létesítmények ellen, amelyek következtében legalább heten vesztették életüket, és jelentős károkat szenvedtek az ország létfontosságú infrastruktúrái.

A folyamatos orosz légitámadások jelentős nyomást helyeznek Ukrajnára, különösen Kijevre, amely ismételten az orosz offenzívák középpontjában áll. Az ukrán hatóságok a támadásokat követően gyorsan megkezdték a helyreállítási munkálatokat, és igyekeznek helyreállítani az érintett infrastruktúrákat. Mindeközben a nemzetközi közösség fokozódó aggodalommal figyeli a helyzetet, és továbbra is szorosan követi az ukrán-orosz konfliktus alakulását, amely tovább mélyíti a régióban uralkodó humanitárius és biztonsági válságot.

Videó az ukrán fővárosból:

forrás: The Guardian