promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Előkerült egy sokkoló videó Szijjártó Péter múltjából, nincsenek rá szavak

Előkerült egy sokkoló videó Szijjártó Péter múltjából, nincsenek rá szavak

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Szijjártó Péter ezzel a felvétellel berobbanhatott volna a szórakoztató iparba, de végül maradt a politikai pályán. 

Volodimir Zelenszkij, mielőtt Ukrajna elnöke lett volna, humorista és színész volt, így a humoros tartalmak már a politikai karrierje előtt is központi szerepet játszottak az életében. Szijjártó Péternek azonban nincs ilyen múltja, mégis rejteget az internet mély kútja egy felvételt a külgazdasági és külügyminiszterről, amit látva és hallgatva nehéz nem mosolyogni. 

Szijjártó Péter a Befolyás-barométer idei adatai szerint az ország negyedik legbefolyásosabb személye. Az viszont nem derül ki, hogy ennek az előkelő pozíciónak van-e köze ahhoz, hogy a miniszter 2008-ban – még országgyűlési képviselő korában – jó ötletnek találta, hogy egy televízióműsorban, kappanhanggal, dalra fakadjon. 

Akármilyen nehéz is végighallgatni ezt a pár percet (videó a cikk alján), biztos, hogy sok néző boldog lenne, ha az egykori NévShowr-hoz hasonló műsorokon szórakozhatna manapság is. A külügyminiszterből áradó felszabadult boldogság kifejezetten jó hatással lenne a közhangulatra. Nem beszélve arról, hogy a műsorban az akkori politikai pártok szóvivői is felbukkantak egy nóta erejéig. Szijjártó a Gyurcsány-kormány, később az MSZP szóvivőjével Budai Bernadett-tel lett második holtversenyben, a versenyt az MDF-es Herényi Károly nyerte. 

„Különleges volt. Szerintem a Szijjártó életében nem csinált ilyen népszerű dolgot. Hamis volt, de emberi” – mondta a felvétellel kapcsolatban Dömsödi Gábor, a NévShowR egykori műsorvezetője. 

A Szijjártó Péter hangján megszólaló Republic slágerben valóban nincs egyetlen pontosan eltalált hang sem, de a politikus lelkesedése tökéletesen kárpótol minket ezért a kis hibáért. 

Azt nem tudhatjuk, hogy Szijjártó Péter fellépése mennyire volt tudatosan megtervezett vagy egy különösen abszurd, népszerűséget erősítő kampány része, de pszichológiai szempontból volt értelme. A humoros videók és könnyed tartalmak köztudottan segíthetnek a politikusoknak lebontani azokat a falakat, amelyek a hivatalos és merev politikai szerep és a hétköznapi emberek között állnak. Az ilyen típusú tartalmak virálisak lehetnek a közösségi médiában, és lehetőséget adnak arra, hogy a politikusok emberibb oldalát mutassák meg, miközben növelik a láthatóságukat és elérhetőségüket.

A videó alatti kommenteket olvasva a többségnek tetszik Szijjártó Péter előadása, van, aki már a nagykoncertet várja.