promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes dolgot találtak egy népszerű hazai élelmiszerben, sérülést okozhat, ha megeszed

Veszélyes dolgot találtak egy népszerű hazai élelmiszerben, sérülést okozhat, ha megeszed

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Azonnal visszahívták, sérülést okozhat a fogyasztása.

Újabb termékvisszahívásokat tett közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az elmúlt napokban két olyan termékről is kiderült, hogy alkalmatlan a fogyasztásra, melyeket magyarországi üzletekben is árulnak. A NÉBIH arra figyelmeztette a vásárlókat, hogy ne egyenek az érintett élelmiszerekből.

Az egyik ilyen a Müller drogéria által forgalmazott Alnatura Gouda sajtos keksz, azon belül is a 2025.02.15-05.15. közötti minőségmegőrzési idejű, 80 grammos kiszerelésű termék. Mint írták, „nem zárható ki, hogy fémdarabkák lehetnek a termékben”, ami sérülést okozhat a szervezetben.

„Kérjük, ellenőrizze, hogy megvásárolt termék beletartozik-e a visszahívott termékekbe, ha igen, akkor NE fogyassza el! További intézkedések: A kérdéses terméket bármelyik üzletünkben visszaküldheti. A vételárat a blokk bemutatása nélkül is visszatérítjük. Kérjük, szükség esetén továbbítsa a visszahívás adatait másoknak is”

– fogalmaztak az üzletlánc honlapján. Az érintett termék bármelyik Müller üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.

A másik termék a Tescoban került le a polcokról, mint közölték, a TS Kettle sós, hagymás-tejfölös és baconös, 150 gramm kiszerelésű chipseit ásványolajokkal való szennyezettség lehetősége miatt vonják ki a forgalomból. Az érintett termékek részletes leírása ide kattintva érhető el, a visszahívás kizárólag a felsorolt cikkekre vonatkozik.

„Kérjük, hogy a fenti tételazonosítóval és minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el! A terméket a vásárlás helyére vagy bármelyik magyarországi Tesco áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla vagy nyugta hiányában is kicserélik vagy visszatérítik annak árát”

– írták.

A NÉBIH elmúlt hat hónapban elrendelt termékvisszahívásai az alábbi oldalon érhetők el.