promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ugye nem vettél ilyen párizsit? Magyarországon ezek a felvágottak nem kaptak túl jó értékelést
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze annak a kérdésnek is el kellett dőlnie, hogy melyik a legfinomabb párizsi jelenleg a magyar piacon.

A koronavírus-járvány után fogjuk rá, hogy elkezdett magához térni a gazdaság Európában. Vagyis inkább elkezdett volna, de aztán jött az orosz-ukrán háború, ami ismét felborított mindent. A kormány ugyebár az év elején döntött arról, hogy Magyarországon néhány alapvető élelmiszerre árstopot vezet be. Ezeket már mindenki kívülről vágja, de ha mégsem, akkor ide kattintva érhető el a lista. Az árszabályozás április végéig tart a jelenlegi intézkedés szerint.

A boltok is trükköznek, és folyamatosan emelnek a többi termék árán, mindig csak kicsiket. Ez teljesen mindegy, mert az emberek látják, hogy sokkal nagyobb a végösszeg, mint azelőtt, ráadásul alig került valami a kosarukba. Sokaknál az a taktika, hogy inkább kevesebbet vesznek valamiből, de a minőségből nem engednek.

A párizsi mindig is egy olcsóbb felvágottnak számított. Akad olyan, aki már rá se bír nézni, de van, aki felnőtt fejjel is nagyon szereti. Azért azt tegyük hozzá, hogy már jóval minőségibb prádokkal (húspép) találkozhatunk, mint régen. A Magyar Élelmiszerkönyv előírása szerint a párizsi hústartalmának a készterméknél legalább 51 százalékosnak kell lennie.

Tehát a parizertől nem kell félni, mert vannak ezekből is nagyon finomak Magyarországon. Mivel sokan lehet kipróbálnának ezekből párat, így felidézzük a Maradok a pénzemnél tesztjét, ahol a felvágottak illatát, állagát, na meg persze az ízét vizsgálták.

Magyarországon kapható előre csomagolt, szeletelt baromfipárizsikat vásároltak, így a baromfihúsnak kellett túlsúlyban lennie az adott parizerben. A teszten 12-en vettek részt.

Sajnos vannak olyan termékek, amik nincsenek a csúcson. Nem kell megijedni, ez nem egy Nébih figyelmeztetés, amire sokan fel szokták kapni a fejüket. A blog csak jó minőségű felvágottakat kóstolt, de ettől még akadt olyan, ami a lista végére szorult, amit ide kattintva tudtok átböngészni.

Az AUCHAN Baromfi szelet, Az ALDI Kokárdás baromfi szelet és az ALDI Kokárdás szelet betéthússal végzett hátul. A Spar terméke, az S-BUDGET baromfipárizsi összetettben már át tudta lépni a hét pontot.

A dobogó így nézett ki: bronzérmes a FalniJó! Csemege, második lett Gallicoop Gallio pulykapárizsi, míg az aranyérmet a Sága füstlizer párizsi szerezte be. Hozzá kell tenni, hogy ez is jelenleg a legdrágább Magyarországon.

Aki merész, az persze ezeket otthon is el tudja készíteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás