promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyanúsan viselkedik a majomhimlő: Párizsban több mint 200 oltóközpont nyílt, százezer vakcinát adományoznak külföldre

Gyanúsan viselkedik a majomhimlő: Párizsban több mint 200 oltóközpont nyílt, százezer vakcinát adományoznak külföldre

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Afrikában okozott halálos eseteket a vírus. 

Franciaország jelentős lépéseket tett a majomhimlő (Mpox) terjedésének megfékezése érdekében, és ennek részeként 100 000 adag vakcinát ajánlott fel olyan országok számára, ahol a vírus különösen gyorsan terjed. Az adományozott vakcinákat az Európai Unió közvetítésével juttatják el a leginkább érintett régiókba, hogy ezzel is erősítsék a nemzetközi védekezési erőfeszítéseket. Az ENSZ és a WHO által nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánított járvány különösen Afrikában, az új variánsok megjelenése miatt vált aggasztóvá.

Belföldön Franciaország már több mint 230 oltóközpontot állított fel, hogy gyors és hatékony védelmet nyújtson az érintettek számára. A francia kormány a veszélyeztetett csoportok, különösen a homoszexuális férfiak, transznemű személyek és szexmunkások számára ajánlja fel elsőként az oltásokat. Az ország egészségügyi hatóságai folyamatosan figyelik a vírus terjedését, és szükség esetén további központokat nyitnak meg a megelőzés érdekében.

A vakcinák terjesztéséért és felhasználásáért felelős francia egészségügyi hatóságok hangsúlyozták, hogy az oltási kampány kulcsfontosságú lépés a járvány megfékezésében. A Macron-kormány célja, hogy a lakosság minél nagyobb arányban védetté váljon a vírus ellen, miközben nemzetközi szinten is aktívan hozzájárulnak a járvány megállításához.

Gabriel Attal, a volt francia miniszterelnök kiemelte, hogy a vakcinák adományozása és az oltóközpontok megnyitása része annak az átfogó stratégiának, amellyel Franciaország megpróbálja elkerülni a járvány szélesebb körű elterjedését. A cél, hogy minden forgatókönyvre felkészüljenek, és megvédjék a lakosságot a majomhimlő súlyos következményeitől.

A franciák körében azonban vegyes fogadtatásra talált az oltási kampány. Míg sokan örömmel veszik igénybe a védelmet, mások szkeptikusak, és aggódnak a vakcinával kapcsolatos mellékhatások miatt, és nem tudnak sokat a vakcina eredetéről sem

forrás: rfi.fr