promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyesen kakaskodott egy közutas az M0-son, videón a sokkoló pillanatok, súlyos következményei lesznek

Életveszélyesen kakaskodott egy közutas az M0-son, videón a sokkoló pillanatok, súlyos következményei lesznek

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Felfoghatatlan dolgot tett, szabálytalanul vágott be, majd leszorított egy autóst.

Az már szinte mindennapos, hogy a hazai sztrádákon hajmeresztő jelenetek sora zajlik, gyorshajtók, büntetőfékezők, telefonsimogatók jóvoltából, az viszont még idehaza is szokatlan, hogy egy közutas jármű vezetője ennyire felelőtlenül viselkedjen.

Hiába nem tudjuk az előzményeket, a súlyos szabálytalanság nem maradhat következmények nélkül, mint ahogy azt már a Magyar Közút is jelezte.

"2024.08.13-án, reggel 9-kor haladtam az M0 déli részén, amikor az M5 lehajtónál a videón látható jelenet történt. Az előzményeket nem tudom, mivel a hátsó kamera képét megnézve sem láttam semmit. A sötét színű autó érkezett a lehajtóra elém, majd a sofőr először mutatóujját rázni kezdte, ezt követte az egyezményes nemzetközi középsőujjas kommunikáció. Először azt hittem, hogy tán velem lenne valami baja, ekkor azonban bevágódott mellé a Közútkezelő autója”

– írta a kamerás jármű sofőrje a BpiAutósoknak.

„És itt kezdődött az adok-kapok... A fekete autó végül az útvonalon megengedett sebességhatárt jócskán túllépve, a leállósávot használva lépett meg (nagy porfelhőt és törmelékkupacot felverve). A Közútkezelős "üldözőbe vette", a sárga villogóját is felkapcsolta, de már nem érte utol, a következő lehajtón elhagyta a pályát."

– tette hozzá.

Az eset kapcsán a Magyar Közút is reagált, ezt válaszolták a BpiAutósoknak:

"Mélyen elítéljük a felvételen látottakat, azok semmilyen módon nem egyeztethetőek össze társaságunk alapelveivel. A járművet és a sofőrt a videó adatai alapján beazonosítottuk, a belső vizsgálatunk még tart, de tekintettel arra, hogy az ilyen viselkedésformától a leghatározottabban elhatárolódunk, ezért a lehető legszigorúbb következményei lesznek ennek az ügynek”

– közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.