promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Satufékkel büntetett egy őrült ámokfutó az M7-esen, súlyos tragédiát okozhatott volna a felelőtlensége

Satufékkel büntetett egy őrült ámokfutó az M7-esen, súlyos tragédiát okozhatott volna a felelőtlensége

Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Még nekik állt feljebb, be is mutattak a sofőrnek, majd jött a büntetőfékezés.

Mindössze néhány nappal ezelőtt írtunk egy súlyos kamionbalesetről, ami az M1-esen következett be. A figyelmetlenség ott egy ember életébe került. Most egészen más dolog történt a sztrádán, amit nem lehet máshogy jellemezni, mint iszonyatos felelőtlenség és eszetlenség.

„2024.07.11-én este az M7-esen Balaton felé haladva a tükörbe nézve arra lettem figyelmes, hogy egy ezüst színű Mercedes nagy sebességgel száguld a szintén belső sávban a megengedett sebességgel közlekedő Toyota felé. Ijedtemben dudálni kezdtem, hogy mindenki észlelje egymást, mire a Toyota lehúzódott, a Merci szinte félrelökve alig lassítva elhúzott mellette”

– írta a kamerás autó sofőrje a BpiAutósoknak.

„Döbbenetemben belső sávba húzódva rávillogtam az ámokfutóra, aminek büntetőfékezés lett a következménye, szerencsére lassítva le tudtam húzódni a Toyota mögé. A Merci mellém került balról és két fiatal srác mutogatott be nekem, hogy mit képzelek, majd elszáguldva mellettünk a szélső sávban még egyszer előttünk fékezett, majd utolérték a közben eltávolodott Toyotát és jobbról a leállósávon megelőzték”

– tette hozzá.

Az új KRESZ ugyan már formálódik, de még évek, mire az utakon is új szabályrendszerekkel próbálják meg visszaszorítani a büntetőfékezést és a hasonló, rendkívül balesetveszélyes cselekményeket. Az biztos, hogy a hatóságoknak és a bíróságoknak is komolyabb jogkörrel és lehetőségekkel kell rendelkezniük, hogy az ámokfutókat végre hatékonyabban kiszűrhessék hazánk útjairól.

Nem csupán a büntetésekről szól mindez, hanem arról is, miként lehet elérni, hogy többé ne ülhessen a kormány mögé az, aki ön- és közveszélyes, és ne csak pár évvel, hanem sokkal komolyabb ítélettel sújthassák azokat, akik agresszív döntéseik következtében mások halálát okozzák az utakon.