promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyorshajtáson kapták a kormánypárti képviselőt, saját magát buktatta le

Gyorshajtáson kapták a kormánypárti képviselőt, saját magát buktatta le

Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Egy kis gyorshajtás is kellett ahhoz, hogy Harrach Péter időben odaérjen Orbán Viktor beszédére.​

Kellemetlen szituációba keveredett Harrach Péter KDNP-s politikus, az Országgyűlés korábbi alelnöke. A Telex szúrta ki, hogy a kormánypárti képviselő „Úton Geszt felé” szöveggel tett ki egy posztot a közösségi média oldalán, ám a fotón jól látszott, hogy az autó, amiben ült, éppen 164-gyel száguldott.

Nem sokkal később szólhattak a politikusnak, vagy talán magától is észrevette a bakit, mert levette a szabálysértést bizonyító képet és egy szelfire cserélte.

A régi mondás azonban most is beigazolódott: ami az internetre felkerült, azt már a jó isten se szedi le onnan, pechjére a Kard blog lementette az eredeti bejegyzést:

A politikus és sofőrje szerencsére nem lakott területen haladt, hanem az M5-ös autópályán. Budapestről nagyjából 3 óra kocsiúttal lehet Gesztre jutni, egy ideig az M5-ös autópályán, ahol a megengedett sebesség 130, majd az M44-es autóúton, ahol pedig 110.

A kereszténydemokrata politikus minden bizonnyal azért sietett Gesztre, mert ott volt Orbán Viktor is. A település ugyanis Tisza Kálmán és Tisza István egykori otthona, amelyet nemrég felújítottak, kedden pedig a miniszterelnök ünnepélyes keretek között adta át.

Az egyik gyorshajtás-kalkulátor szerint, ha valakit hasonlóan nagy sietségben egy traffipax is elcsípi, akkor autópályán haladva ezzel a sebességgel 39 ezer forint pénbüntetéssel sújthatja a törvény. Ha ugyanezt autóúton követi el egy járművezető, akkor a büntetési tétel 78 ezer forint. 

Kérdés, hogy megérte-e a sietség és felelősségre vonható-e Harrach Péter sofőrje, annyi azonban biztos, hogy a frakcióvezető-helyettes végül odaért az ünnepségre. Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videó szerint Harrach az esemény idején már nem az autóban, hanem egy széken ült, közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök és Sulyok Tamás köztársasági elnök mögött.