promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Forrong Pest megye a Hungaroring extra szolgáltatása miatt, gyermekes családok hétvégéje ment tönkre, idős emberek is szenvedtek a zajtól

Forrong Pest megye a Hungaroring extra szolgáltatása miatt, gyermekes családok hétvégéje ment tönkre, idős emberek is szenvedtek a zajtól

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Ez a hétvége nem a jól megérdemelt pihenésről szólt, lincshangulat uralkodott a fővárosban és környékén.

A hétvégén megrendezésre került a Forma 1 egyik legjobban várt eseménye: a Magyar Nagydíj, melynek a Mogyoródon található Hungaroring adott otthont. Hihetetlen érdeklődésre tartott számot a futam, teltházzal kezdődött meg a verseny és még olyan világ sztárok is ellátogattak a lelátóra, mint Brad Pitt, aki éppen Budapesten forgatja egyik legújabb filmjét.

A hangulat a tetőfokára hágott és bár az ételeket és az italokat meglehetősen magas áron kínálták, még ez sem szegte kedvét a látogatóknak, akik igyekeztek minál jobban kiélvezni az izgalmas versenyt, ami több fordulatot is tartogatott.

A Hungaroring idén is minden extra igényt szeretett volna kielégíteni, így olyan szolgáltatások is elérhetőek voltak, melyek megkönnyítették, sőt, kellően exkluzívvá tették a versenyre érkezést és távozást. A helikopteres taxi, mely ellen tavaly Karácsony Gergely élesen felemelte a szavát idén is közlekedett. Árai 290 Eurótól egészen 1500 Euróig terjedt, attól függően, hogy honnan indulunk, illetve, hogy egyirányú, vagy retúr jegyet vásárolunk. A Budaörsi Repülőtérről és a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről indultak a járatok és bizony az internetes kommentek alapján bőven volt olyan, aki ezeket igénybe vette: elárasztották ugyanis a Facebook csoportokat azok a keserves panaszok, amiket a helikopterek zajszennyezése okozott ezen a hétvégén. A botrány a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva borítékolható volt, elképesztően felháborodtak az emberek a sokak szerint felesleges luxus rongyrázáson.

Egyrészt sokak szerint ez a környezetvédelem szembeköpése, hiszen a légi közelekedés rengeteg káros anyagot bocsát ki a levegőbe, másrészt pedig több száz, de akár ezer ember kényelmi igényeinek a semmibevétele, hiszen az 5 percenként induló járatok egész nap kellemetlen, hangos zajjal jártak. A helikopterek több kerület és a külváros felett is keresztülrepültek, így számtalan család, köztük idős emberek és kisgyermekek is szenvedtek a kellemetlen ártalomtól.

A felháborodott beszámolóknak se szeri, se száma a Facebookon, rengetegen illették keresetlen szavakkal a szervezőket, akiknek a lakók szerint kötelességük lenne olyan módon eljuttatni a látogatókat a rendezvényre, amivel senki mást nem zavarnak a pihenésben.

Eltelt egy hét kemény munkával, a jól megérdemelt pihenés viszont elmarad, mert az elit röpködni akar a levegőben - olvasható az egyik hozzászólás.

Gratulálok, erre van pénz, a kórházak klímái meg döglődnek, de röpködjünk csak a méregdrága programokra, ezzel megyünk előre - szólt hozzá egy másik kommentelő.

Egész nap sírt a kisbabám, esélyem sem volt elaltatni. Ahogy csukódott volna le a kis szeme, jött a forgószélszerű berregés és kezdhettem elölről, nem gondolnak a gyerekes családokra? - írta egy elkeseredett anyuka.

Édesanyám demenciában szenved, minden apró zajra össze tud rezzenni, alig tudtuk megnyugtatni őt egész hétvégén - mondta el egy szüleiért aggódó férfi.

Bár a versenyen és utána is rengeteg indulat szabadult fel és azóta is cikkeznek a Magyar Nagydíjról, láthatjuk, hogy a pályán kívül is erős érzelmeket generált az idei futam. Kérdés, hogy jövőre másképpen lesz-e.

A helikopter taxinak régi hagyománya, már több évvel ezelőtt is jártak ezek a hangos eszközök, a videót megnézve valóban nem lehet kellemes ez a zaj egész nap: