promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Védett állatot kínzott egy kisgyerek a Balatonon, édesanyja ügyet sem vetett rá, hiába szóltak neki

Védett állatot kínzott egy kisgyerek a Balatonon, édesanyja ügyet sem vetett rá, hiába szóltak neki

Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Felháborító eset történt a Balatonnál, hosszú percekig tartott a tortúra, később már az anya is próbálta meggyőzni gyerekét.

Bármennyire is átvették - látszólag - az emberek az uralmat a Balatonnál, nem szabad elfelejteni, hogy a vadvilág is magáénak akarja a vizet és az azt körülvevő, sajnos egyre kevesebb helyen jelen lévő nádas partszakaszokat. A kockás sikló is gyakran előfordul a víz környékén, mivel megszokta az embereket, nem is igazán fél tőlük, pont emiatt akár egy kisgyerek is elkaphatja.

Más kérdés, hogy szülőként ilyenkor érdemes azonnal intézkedni, hiszen bár emberre nem veszélyes a sikló, Magyarországon védett állatnak számít. Legutóbb ez nem igazán sikerült, lévén egy gyermek elég hosszasan tépázta a szerencsétlen állatot.

„A mai napon Balatonon csodáltuk a naplementét, amikor egy nagymama, anyuka és egy kisgyerek beúszott a képbe. Egyik pillanatról a másikra a gyerek elkapott egy kockás siklót. Az állat vergődött és próbált szabadulni. Bennem elkezdett forrni az igazságtalanság és odaszóltam, hogy a gyerek éppen védett fajt fojtogat…”

- írta a posztoló.

„Az anya megrántotta a vállát és annyit szólt, hogy tudja. Ezek után a gyerek még körülbelül 20 percig masszírozta a siklót mire elengedte. Megjegyzem az anya próbálta meggyőzni a gyereket, hogy engedje el, de sikertelenül”

– tette hozzá.

Miután a vélemények meglehetősen eltérőek voltak, és egyesek szerint nem történt tragédia, mások viszont gondolkodás nélkül szóltak volna, kommentben jelezte a posztoló, hogy a gyerekektől nem feltétlenül elvárható, hogy minden helyzetben úgy viselkedjenek, ahogy azt a felnőttek is tennék:

„Azért egy kisgyerek nem bájosan ismerkedik az állatokkal. Általában fojtogatja, dobálja, hurcibálja őket. Szerinted ebből mit tanul a gyerek? Eleve nem hallgatott az anyjára. Kiskoromban a macskát a babakocsiba tuszkoltam és aranyosnak gondoltam, a nagyanyám papuccsal szaladt felém, de a macska megelőzte és majdnem kikapta a szemem. Egy életre megtanultam. Egy sikló nem tudja magát megvédeni, de próbált szabadulni.. a szülő dolga, hogy elmagyarázza gyereknek mi jó és rossz egy állatnak”

– tette hozzá.