promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen dolgot tett kutyáival egy budapesti állatorvos, rendőröknek kellett közbeavatkozniuk

Kegyetlen dolgot tett kutyáival egy budapesti állatorvos, rendőröknek kellett közbeavatkozniuk

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Pont neki kellett volna a legjobban figyelnie, ebben az időben végzetes lehet egy ilyen felelőtlen hiba.

Az elmúlt hetekben tapasztalt kíméletlen kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat is megviseli. Az élővilág még kiszolgáltatottabb helyzetben van, hiszen egy állat nem tud elvonulni mesterségesen hűtött helyre, és a csapot sem tudja megnyitni, ha vízre van szüksége.

Éppen ezért a mi feladatunk kiemelten figyelni arra, hogy a háziállataink és a környezetünkben élő vadállatok, mint például a madarak vízhez jussanak a legnagyobb forróságban is. Elkeserítő, hogy a napokban pont olyasvalaki sodorta veszélybe saját háziállatait, akinek a legjobban kellene tudnia, mekkora bajt okozhat, ha kedvenceink túlhevülnek a napon.

Nyáron gyakran lehet hallani, hogy valaki az autóban felejti a kutyáját, macskáját a tűző napon, mindezt felhúzott ablakokkal (ilyen időben még lehúzott ablakokkal sem hagyhatjuk az autóban őket még pár percre sem!). Ez rövid idő alatt borzalmas szenvedést okoz az állatnak, ami hőgutához és halálhoz vezethet.

A napokban a XIII. kerületi rendőröknek kellett intézkedniük egy hasonló helyzetben, amikor civilek két, látszólag teljesen elcsigázott kutyát fedeztek fel egy autóban. A hatóságok a helyszínre érkezve betörték a jármű ablakát, kiszabadítva az állatokat, akik már a hőguta határán voltak. Végül a közelben lakókkal összefogva rögtönzött hűtőfürdőt biztosítottak számukra,

Egy bezárt járműben percek alatt akár 60 fokig is felszökhet a hőmérséklet a nyári kánikulában. Mivel a kutyák csak a talpukon és a nyelvükön képesek megszabadulni a fölös hőtől, ezért nagyon gyorsan felszökhet a testhőmérsékletük, ami életveszélyt okozhat.

Az RTL információi szerint a kiszabadított kutyák gazdája egy állatorvos, aki azt mondta a rendőröknek, hogy csupán pár pillanatra akarta magukra hagyni az állatokat az autóban, ám a macskája „elvonta a figyelmét” – a nő miatt végül állatkínzás vétsége miatt indítottak eljárást.