promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több százezer forintos büntetést kockáztatnak a strandolók Magyarországon, nagyon oda kell figyelni a szabályokra

Több százezer forintos büntetést kockáztatnak a strandolók Magyarországon, nagyon oda kell figyelni a szabályokra

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Csak óvatosan és figyelmesen a fürdőzéssel, nem véletlenül vannak kitalálva a szabályok a strandolók számára!

Alaposan ránk rúgta az ajtót a nyár, a következő napokban akár a 41 fokot is elérheti a hőmérséklet az ország egyes részein, így nem meglepő, hogy aki csak teheti, vagy a klímás lakásban, vagy légkondi híján az árnyékos vízparton próbál meg menedéket találni.

Addig nincs is baj, míg csak nézik a vizet, azonban rengeteg helyen kifejezetten ellenjavallott fürdőzni, és erre mindenféle módon fel is hívják az emberek figyelmét. Vannak olyanok is azonban, akik fittyet hánynak a szabályokra és csak azért is belemennek a vízbe.

Az előírások tiszták és világosak, mint ahogy az Országos Rendőr-főkapitányság is egyértelműsítette a Pénzcentrum érdeklődésére:

„A kijelölt fürdőhely határát a parton kihelyezett 60x30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete figurát ábrázoló tábla jelzi. A fürdés tilalmát, vagy a veszélyes, fürdésre alkalmatlan helyeket minden esetben a FÜRÖDNI TILOS! tábla jelzi”

– írták.

„Tilos továbbá fürdeni az úgynevezett „hajóútban”, illetve nagyhajók, úszómunkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében; hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében; kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek területén; kijelölt zárt vízisí és vízi motoros sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, valamint hajóállomások területén; egészségre ártalmas vizekben; határvizekben, városok belterületén lévő szabadvizekben”

– közölték.

Balesetveszélyesek lehetnek a hirtelen mélyülő bányatavak, melyek jóval hidegebbek, mint az említett szabadvizek. Emellett természetesen arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe. A kijelölt fürdőhelyek listája megtalálható az NNK honlapján, célszerű tájékozódni, hiszen itt egyebek mellett a vízvizsgálati eredményeket is feltüntetik.