promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Napokra teljesen leáll a hazai nagybank, a pénzfelvétel is akadozhat, figyelmeztették az ügyfeleket

Napokra teljesen leáll a hazai nagybank, a pénzfelvétel is akadozhat, figyelmeztették az ügyfeleket

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Csak néhány alapszolgáltatás lesz elérhető, jobb már most felkészülni.

Az elmúlt hónapokban szinte az összes magyarországi pénzintézet igyekezett fejleszteni rendszereit, valamint a meglévők karbantartására is figyelmet fordítottak, ami az ügyfelek biztonsága szempontjából elengedhetetlenné vált.

Ezek általában olyan munkafolyamatok, melyek miatt le kell állítani a szolgáltatásokat, hogy zavartalanul dolgozhassanak a szakemberek. Ez történik most az Erste Banknál is, amely jelentős változtatásokra készül, az átfogó módosítások miatt pedig napokig nem lesz elérhető számos funkció.

Az említett időszak péntektől, azaz június 21-től egészen vasárnapig, vagyis 23-ig tart majd. Az elérhetetlen, valamint a működőképes szolgáltatásokról külön táblázatot tettek közzé. Szintén fontos tudnivaló, hogy a 06. 23. 11.30 – 21.00 óra közötti időszakra meghirdetett bankszünnap viszont elmarad, ezért ebben az időszakban zavartalanul elérhetőek lesznek az Erste által kínált funkciók.

A tervezett karbantartások bankszünnapnak számítanak akkor is, ha a szolgáltatások csak rövid ideig, és nem egy teljes napig szünetelnek, így már a péntek estét is ekként jelölték meg. 21-én este 22 órától másnap reggel 8 óráig nem lesz elérhető egyebek között az Erste Telebank, a George App, a Mobile Pay, az SMS és weboldal szolgáltatások, valamint az egyenlegfeltöltés és az internetes vásárlások lehetősége sem.

Június 22-én éjféltől hajnal 02:30-ig viszont csak az azonnali átutalások és a lakás-takarékpénztári kifizetések online nyilatkozási felület nem működik majd. Az említett napokon a készpénzfelvétel és befizetés belföldi ATM-eken zavartalan lesz, azonban a fizetés és a vásárlás bankkártyás POS terminálokon akadozhat. Az Erste 2024. 06. 28. 22:00 és 06. 29. 18:00, valamint 2024. 07. 11. 22:00 és 07. 12. 03:00 között is bankszünnapokat hirdetett – hasonló okokból, bővebb információk a bank honlapján érhetők el.