promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkora fizetésért lehet jelentkezni a magyar szuperbörtönbe, már toborozzák a munkaerőt
Borítókép:  YouTube / Magyar Büntetés-végrehajtás
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rabok is közreműködnek abban, hogy a csengeri az ország legmodernebb büntetés-végrehajtási intézménye legyen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található Csengeren 2024-ben kezdődött meg Magyarország legújabb, egyben legmodernebbnek számító börtönének megépítése. Egyik fő célja pedig a hazai büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságának enyhítése.

A 25 ezer négyzetméteren épülő intézmény mintegy 1000 fogvatartott befogadására lesz alkalmas, és modern biztonsági technológiákkal lesz felszerelve, amelyek garantálják a fogvatartottak és a személyzet biztonságát. Az új létesítmény kialakítása során hangsúlyosan jelenik meg a fogvatartottak reintegrációjának támogatása is, így különböző képzési és munkalehetőségek is rendelkezésre állnak majd.

Az országban raboskodó elítéltek már most vállalhatnak olyan munkát, ami a csengeri börtön javát szolgálja, ugyanis mind a cellák, mind pedig a szolgálati lakások berendezési tárgyait ők állítják össze. Egyebek között konyhabútort, ágyakat, polcokat, és kültéri padokat is készítenek.

A börtön létesítése egyben több száz munkahelyet is teremt a környékbelieknek, a körletfelügyelői illetmény pedig eléri majd a havi 400 ezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség.

Ezen kívül várják a felügyelők, reintegrációs tisztek, kutyavezetők, élelmezés- és konyhavezetők, szakorvosok, fogorvosok, szakápolók és szakpszichológusok jelentkezését.

Mint arról az Economx beszámolt, egy foglalkoztatási felügyelőnek bruttó 486 ezres fizetést kínálnak, míg a raktáros munkatársak bruttó 519 ezret, a gépjárművezetők bruttó 533 ezret, a kutyavezetők bruttó 565 ezret, a szakápolók pedig bruttó 589 ezret kereshetnek, amennyiben jelentkeznek és megfelelnek az elvárásoknak.

Habár az okosbörtönökben már számos funkció automata lesz, alkalmazva a mesterséges intelligenciát és a digitális megoldásokat, az emberi jelenlét és ellenőrzés továbbra is rendkívül fontos lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás