promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megússza a mentős a börtönt, aki megerőszakolt és elrabolt egy fiatal lányt, ez vár rá a bíróság döntése után

Megússza a mentős a börtönt, aki megerőszakolt és elrabolt egy fiatal lányt, ez vár rá a bíróság döntése után

Borítókép:  Markíza TV
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Leállították a nyomozást annak a fiatal lánynak az ügyében, akit elrabolt és elkábított egy mentős Pozsonyban.

Elképzelésünk sincs arról, hogy a megtámadott lány mit élhetett át tavaly szeptember 10-én. Valószínűleg egy életre szóló traumát okozott neki a bántalmazója, aki úgy tűnik börtön nélkül megússza tettét. Soňa egy őszi napon hazafelé tartott, amikor körülbelül 150 méterre az otthonától, hirtelen nyoma veszett. Családja mellett, önkéntesek is a keresésére indultak. 

A keresők nem adták fel, így 26 órával később megtalálták a ligetfalui kórháznál az eltűnt lányt. Testét különféle zúzódások borították, továbbá vágott sérüléseket is észleletek rajta. Később kiderült, hogy az eddig vádolt férfi már korábban kinézte magának a városban a fiatalt, ezért elkezdte követni őt.

Másnap a rendőrök letartóztattak egy mentőst -  írja az újszó. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi azon a napon követte Soňát és az otthona közelében kábította el. Ezután elrabolta. Betuszkolta egy autóba és felvitte egy lakásba.

Felmerült a gyanú, hogy a szakmájával visszaélő mentős férfi folyamatosan kábítás alatt tartotta kiszemeltjét.

 

A rendőrök injekciós tűket és ketamint találtak a gyanúsítottnál. A nyomozók számos bizonyítékot gyűjtöttek, köztük a lány DNS-ét a férfi gépjárművében, valamint a lakásában a lepedőn és a kádban is.

Megszűntették a nyomozást, mert lelki problémái voltak a mentősnek

Most, hónappal később azonban leállították a nyomozást. Gabriela Kováčová, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője a Markíza TV-nek elmondta, hogy a felügyelő ügyész döntése alapján megszüntették a büntetőeljárást.

A döntés oka az volt, hogy megállapították: a mentős a történtek idején olyan súlyos lelki problémákkal küzdött, hogy nem tudott uralkodni önmagán és nem volt tisztában cselekedetei veszélyességével. Ezt szakértői vélemények is megerősítették. A szóvivő tájékoztatása szerint a bíróság elrendelte, hogy a férfit egészségügyi intézetben kezeljék.