promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vitézy Dávid is reagált: „nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos” – hamarosan rendkívüli interjút ad

Vitézy Dávid is reagált: „nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos” – hamarosan rendkívüli interjút ad

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A főpolgármester-jelölt szerint az első győzelem megvan, vasárnap a másodikra készül.

Ahogy arról beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra péntek reggel bejelentette, hogy visszalép Vitézy Dávid javára a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben. A hírre szinte pillanatokon belül reagált mind Karácsony Gergely, mind pedig Vitézy Dávid.

Karácsony reakciójában színjátékról és sötét alkuról írt közösségi oldalán, melyben úgy vélekedett, hogy a választók elárulása és átverése van a háttérben, egyben abban bízik, hogy a „budapestiek átlátnak a szitán”.

Szinte azonnal kifejtette véleményét Vitézy Dávid is, aki szerint a kormány Budapest-politikáját, valamint Karácsony Gergely „panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését” kell legyőzniük.

„Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második! Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása. A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak”

– írta Vitézy Dávid

Mint a magát egyetlen esélyes kihívónak aposztrofáló Vitézy kijelentette, főpolgármesterként sem a Fidesszel, sem pedig a DK-val nem lépne koalícióra:

„Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos”

– emelte ki, hozzátéve:

„Minden budapesti főpolgármestere leszek, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először.”

Vitézy Dávid nem sokkal később arról is hírt adott, hogy 13 órától rendkívüli interjút ad a Partizánnak, melynek témája természetesen a főpolgármester-választás lesz.