promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsony Gergely súlyos szavakkal reagált a visszalépő Szentkirályi Alexandra kijelentéseire, aki Vitézy Dávid támogatására buzdít
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bekövetkezett az, amire sokan napok óta számítottak, az utolsó pillanatban jött a bejelentés.

Az elmúlt hetek közvéleménykutatásai alapján egyre valószínűbbé vált, hogy Karácsony Gergelyt legfeljebb úgy lehet megszorítani a főpolgármesterségért folytatott versenyben, amennyiben Szentkirályi Alexandra visszalép Vitézy Dávid javára. Habár néhány nappal ezelőtt a Tarlós István idején főpolgármester-helyettesként tevékenykedő Szentkirályi még tagadta ennek lehetőségét, most mégis megettte a nagy bejelentést:

"Kedves Budapestiek! Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt"

- írta közösségi oldalán Szentkirályi.

"Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon! Így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról! Együtt győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Budapest" - tette hozzá, mellé pedig egy videót is posztolt.

Karácsony Gergely azonnal reagált a hírre, szintén közösségi oldalán tette közzé a bejegyzését, amiben azt írta, hogy vége a színjátéknak, egyben cinikus és sötét politikai alut is emlegetett:

"Ez az alku a választók elárulásán ás átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát"

- írta.

Karácsony biztos abban, hogy ennek meg fogja kérni az árát a kormány, és abban bízik, hogy a "budapestiek átlátnak a szitán." Egyben arra kérte a fővárosiakat, hogy ne hagyják magukat becsapni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás