promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsony Gergely megint mehet a bíróságra, becsületsértés miatt feljelentették
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karácsony Gergely erős jelzővel illete a volt zuglói főépítészt a legutóbbi nyilvános vitán.

Két főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely vitáztak a Vasas Székházban a Partizán által szervezett találkozón május 31-én. Szentkirályi Alexandra is meghívást kapott, de nem vett részt az interneten élőben is közvetített eseményen. A vita hevében nem kímélte egymást a két jelölt, akik egyébként hosszú évek óta ismerik egymást, és bár különböző nézeteket vallanak, számos, Budapestet érintő munkában vettek részt közösen.

Úgy tűnik, Karácsony Gergely nem is a mellette álló ellenfeléhez intézte a legdurvább kijelentéseit, ugyanis Dienes János volt zuglói főépítész pereli be becsületsértés miatt. Karácsony bírósági pere még nem zajlott le a kétes adománygyűjtéssel kapcsolatban, de most a kijelentései miatt is mosakodhat.

Dienes azt követően tesz jogi lépéseket, hogy a múlt hét pénteki vitán a főpolgármester azt mondta róla: egy futóbolond. Hozzátette azt is, Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármesterrel mind a ketten „agyvérzést” kaptak tőle. 

A volt főépítész azonban megbocsátó, azt mondta, eláll a jogi procedúrától, amennyiben Karácsony Gergely nyilvánosan visszavonja az állítást és elnézést kér tőle. „A főpolgármester a vitában futóbolodnak nevezett, de a jelzőt betudom a választási kampány felfokozott hangulatának” – írta a Válasz Online-on megjelent cikkében Dienes.

A volt főépítészt tavaly rúgták ki zuglói állásából, ezt követően pert indított az önkormányzat ellen. Eltávolításást Dienes annak tudja be, hogy sorozatosan adott negatív szakvéleményeket a Bosnyák téri gigaberuházással kapcsolatban. Az önkormányzat szerint nem emiatt rúgták ki.

Nyakunkon az önkormányzati választás

Az önkormányzati és az európai parlamenti választásokig már csak néhány nap van hátra. Budapesten négy főpolgármester-jelölt indul, közülük három tekinthető esélyesnek: az újrainduló Karácsony Gergely, az LMP és a magáról elnevezett egyesület által támogatott Vitézy Dávid, valamint a Fidesz–KDNP-s Szentkirályi Alexandra. A Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András indítása inkább szimbolikus – ahogy a mérések szerint a várható voksainak száma is inkább szimbolikus lesz a többiekéhez képest.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint ha visszalépne Szentkirályi Alexandra (még megtörténhet), akkor főpolgármesteri székre esélyes jelöltként fej-fej mellett állna Vitézy Dávid és Karácsony Gergely.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás