promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezért marad el valójában a tavaly nagy botrányt kavart Szegedi Halfesztivál? Ismert rendezvényszervező árulta el a legvalószínűbb okot

Ezért marad el valójában a tavaly nagy botrányt kavart Szegedi Halfesztivál? Ismert rendezvényszervező árulta el a legvalószínűbb okot

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Ezt tartja a legnagyobb problémának a Hídi vásár korábbi szervezője, ezért nem látogathatunk ki idén a kedvenc gasztrofesztiválunkra?

Bár minden évszak csodálatos Magyarországon és minden időszaknak megvannak a kiemelt jelentőségű rendezvényei, mégiscsak a nyár az a néhány hónap, amikor csodálatos hazánk a legszebb arcát mutatja. Számtalan rendezvénnyel várják a magyar városok, falvak az érdeklődőket, de a fővárosban is számtalan szabadtéri program kínál remek szórakozást. Hosszú évek óta az egyik ilyen kiemelt rendezvény a Szegedi Halfesztivál, aminek nagy hagyománya van és túl nőtt az országhatárainkon: több külföldi is emiatt a rendezvény miatt látogatott hazánkba.

Idén azonban szomorú hír érkezett, a fesztivál idén elmarad, erről a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál adott tájékoztatást a honlapján. Ezzel kapcsolatban megkeresték a Szegedi Önkormányzatot is, ahol úgy fogalmaztak, hogy amennyiben a helyi csárdák ezt igénylik és nyitottak az együttműködésre, akkor megtarthatják a rendezvényt a Rakparton.

Mocselini Rudolfot szólaltatták meg az üggyel kapcsolatban, ő volt korábban a Hídi vásár rendezvényszervezője. 23 év után tavaly elvették tőle a szervezés jogát, erről keserűen mesélt, szerinte ugyanis az Önkormányzatnak nem kellene ezeket a rendezvényeket kisajátítani. A legnagyobb gondnak azonban egyértelműen egy dolgot nevezett meg: méghozzá a készpénzmentes fizetés bevezetését. Mocselini nem fogta vissza magát, azt mondta, hogy ezzel megpecsélték a fesztivál sorsát: a Festipay rendszer bevezetése szerinte indokolatlan volt.

Ilyen volt tavaly a Szegedi Halfesztivál, ami nem telt el esemény nélkül:

Sok látogatónak nem nyerte el a tetszését az ételek minősége, a rendezvényről sok negaív hangvételű kommentet hagytak a látogatók különböző felületeken. A Hídi vásárnál azonban, melynek szervezését elvették Mocselini Rudolftól, nem tudták bevezetni a fenti fizetési rendszert. Ezt azzal indokolja, hogy olyan erős a kézművesek lobbija annyira erős, hogy ellenálltak a bevezetni kívánt változásnál.

A Festipay rendszerének a bérlése nagyon borsos áron van: az egyszerű terminál 15 ezer forint/darab áron vehető igénybe, az a verzió pedig, amellyel borravalót is lehet adni, 40 ezer forintos darab áron igényelhető, ennek a (szerintük felesleges) kiadásnak érthető módon nagyon nem örülnek a kereskedők.

A Hídi vásár egyébként Szeged egyik kedvelt programja, több felvétel is található róla az interneten:

Forrás: Délmagyar