promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Napokra leáll az egyik magyar nagybank, figyelmeztették az ügyfeleket, erről neked is tudnod kell

Napokra leáll az egyik magyar nagybank, figyelmeztették az ügyfeleket, erről neked is tudnod kell

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Nem kell megijedni, nem kibertámadás lesz a háttérben, előre figyelmeztetett a pénzintézet!

A hazai nagybankok gyakran kénytelenek frissíteni informatikai rendszereiket. Ennek az egyik fő oka, hogy folyamatosan újítanak a szolgáltatásaikon, a másik pedig, hogy igyekeznek megóvni magukat és ügyfeleiket a külső támadásoktól.

Ebből ugyanis egyre több van, a hackerek pedig folyamatosan próbálkoznak, kifinomult módszereikhez pedig erős védelem kell. Most a K&H egy egészen hosszú, szombat reggel 6-tól vasárnap 12 óráig tartó szünetet jelentett be közleményében.

Mint írták közölték, a banki informatikai rendszereik fejlesztése miatt az internetbanki és mobilbanki alkalmazások, illetve az azokon elérhető pénzügyi és befektetési szolgáltatások, továbbá az ATM készpénzbefizetés sem lesz elérhető.

 „Az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása szünetelni fog. A bejövő azonnali átutalások visszautasításra kerülnek, azokat a bankszünnapokat követően szükséges újra benyújtani. Az ezzel járó szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül”

– tájékoztatták ügyfeleiket.

„Kérjük tekintse át a bankszünnapokon esedékes fizetéseit – különös tekintettel a határidős teljesítésekre, számlák kiegyenlítésére, közterhek fizetésére – és amennyiben szükséges, javasoljuk, hogy a bankszünnapok előtti munkanapon rendezze azokat. A bankszünnapokra eső előre megadott határidős, vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesítjük. A bankszünnapot megelőzően az elektronikus csatornákon előrögzített és még nem aláírt megbízásokat javasoljuk a bankszünnapot követően újra rögzíteni és aláírni.”

„Betét- és hitelkártyái használatára a bankszünnapok alatt a 2024. június 8-án 06 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség. A zökkenőmentes bankkártya használat érdekében kérjük, biztosítson megfelelő fedezetet bankszámláján a bankszünnapokra, valamint gondoskodjon a megfelelő kártyalimitek beállításáról, mert a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton sem. Az online bankkártyás és SZÉP kártyás fizetéseknél fennakadás, a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS üzenetek és az online vásárlást megerősítő SMS üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás fordulhat elő"

- írták.