promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most kell jól feltankolni az autót, már a 600 forintot sem érik el az üzemanyagárak néhány hazai benzinkúton
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok helyen már 600 forint alatt van az üzemanyagár.

Amióta a kormány szigorított és felszólította a MOL-t és az Ásványolaj Szövetséget, hogy a régiós átlagszintre kell leszállítani az üzemanyagárakat, megállíthatatlanul mennek is lefelé a számok. Most már a benzin és a gázolaj átlagára is elérte a 600 forintos határt, de vannak az országban olyan töltőállomások, ahol már 5-ös számmal kezdődnek az árak. Ez igen jó hír az autósoknak, és jó is ezeket a számokat látni, de vajon meddig tart ez az állapot. Korábban megkérdeztünk egy szakértőt, aki elmondta, hogy az teljesen kizárt, hogy megint 500 forint körüli benzin vagy gázolaj legyen Magyarországon, de az, hogy ez a 600 forint körüli állapot huzamosabb ideig maradjon, minden esély megvan.

Most már nem csak heti két, hanem három alkalommal jelentenek be az üzemanyagoknál árváltozást; korábban minden hétfőn és szerdán délelőtt jöttek meg az új számok, de most már pénteken is lehet számítani bejelentésekre. Most még csak azt tudni, hogy május 17-e, péntektől milyen árakon tudunk tankolni, de várhatóan 10 óra magasságában megjönnek azok a számok is, amik a következő héttől érvényesek.

Most ismét tovább csökkentek a hazai üzemanyagárak. Feltételezhetően a forint erősödésének is köszönhető, hogy a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal csökkent, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fizetnek kevesebbet a kutak nagykereskedőjüknek. Az aktuális átlagárakat figyelembe véve péntektől  ennyiért tankolhatunk átlagosan; hangsúlyozzuk, hogy átlagosan, hiszen a kutak között minimális eltérések lehetnek:

95-ös benzin: 607 Ft/liter

Gázolaj: 605 Ft/liter.

Természetesen az országban vannak olyan töltőállomások, ahol már 600 forint alatt vannak az árak, szóval érdemes figyelni, hogy hol tudunk kedvezőbb literáron tankolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás